Türkiye'den ders alın!

Ülkemiz birçok dev spor organizasyonuna sorunsuz şekilde ev sahipliği yaptı ve yapıyor. Fransa'daki Şampiyonlar Ligi finalinde yaşanan skandallar ise bu işte ne kadar iyi olduğumuzu bir kez daha gösterdi.

AKŞAM

Real Madrid, Liverpool'u 1-0 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu elde etti. Ancak Fransa'daki finalde stat içi ve çevresinde yaşananlar hafızalara kazındı. Sahte biletler ve güvenlik sıkıntıları sebebiyle maç sürekli ertelendi.

TSİ 22.00'de başlaması gereken maç önce 22.15, ardından 22.30, sonra da 22.36'ya alındı. Dışarıda elinde bileti olan taraftarlara Fransa polisi biber gazı sıktı!

Liverpool; Real Madrid ile oynanan Şampiyonlar Ligi final maçı öncesi yaşananlar nedeniyle soruşturma başlatılması çağrısı yaptı. Liverpool'un yıldızı Robertson, organizasyon için "darmadağın" ifadesini kullandı.

Bilete 1000 pound ödemiş bir Liverpool taraftarı, "Maça 45 dakika kala oturacağımız yerin dolduğu söylendi. Hiçbir İngiliz geç gelmedi. Yalan söylüyorlar." dedi.

FİNAL SENEYE BİZDE

İngiliz ekibinin eski futbolcusu Carragher, "Ailemiz ve arkadaşlarımız biber gazı yedi. Bu nasıl organizasyon!" diyerek isyan etti. Sıradaki Şampiyonlar Ligi finali 10 Haziran 2023'te Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Her zamanki gibi tüm önlemler çok öncesinden planlanmış olacak.