Türkiye'de 2021'e damgasını vuran spor olayları

Sezona Sergen Yalçın yönetiminde kötü bir başlangıç yapan Beşiktaş, kasım ayındaki milli aranın ardından yükselişe geçti ve sezonu 1 gol averajıyla Galatasaray'ın önünde tamamlayıp şampiyon oldu. İşte Türkiye'de 2021 yılına damgasını vuran spor olayları.

AKŞAM

Süper Lig'de 2020-21 sezonunun en büyüğü 3 yıl aradan sonra Beşiktaş oldu... Sergen Yalçın yönetiminde lige başlayan Siyah-Beyazlılar, pandemi sebebiyle 21 takımla oynanan sezonda, 42 haftalık periyodu ezeli rakibi Galatasaray'ın önünde bitirdi. 40.haftada Galatasaray'a, 41.haftada da Karagümrük'e mağlup olan Sergen Yalçın'ın takımı son haftada Göztepe'yi 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 yendi ve 16.şampiyonluğuna ulaştı. Galatasaray'ın 1 gol averajıyla önünde yer alarak mutlu sona ulaşan Siyah-Beyazlılar'da teknik direktör Sergen Yalçın da kariyerindeki ilk kupayı kazandı. Şampiyon Beşiktaş, aynı zamanda Türkiye Kupası'nda Antalya'yı da yendi ve sezonu çifte kupayla kapattı.

DEMİR YUMRUK BUSENAZ!..

Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda boksta kadınlar 69 kiloda Busenaz Sürmeneli, altın madalya kazandı. 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu ise gümüş madalya aldı. İki sporcu da göğsümüzü kabarttı.

MADALYAYI 12'DEN VURDU

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları klasik yay bireysel fi nalinde İtalyan Mauro Nespoli'yi 6-4 yenen milli okçu Mete Gazoz, altın madalya kazandı. Mete Gazoz, okçulukta Türkiye'ye tarihindeki ilk olimpiyat madalyasını getirdi.

ALTIN KIZ AYŞE

Ayşe Begüm Onbaşı, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda bireysel kadınlar fi nalinde 21.850 puanla altın madalya elde etti.

ARICAN ZİRVEDE

İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda milli sporcu Ferhat Arıcan, paralel bar aleti fi nallerini birinci sırada tamamlayarak, Avrupa şampiyonu oldu. Arıcan, olimpiyatlarda da bronz madalya aldı.

GURURUMUZ RAZGATLIOĞLU

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda Jonathan Rea'nın hegemonyasını kırdı ve 2021'in şampiyonu oldu. Rea'nın önünde 551 puanla şampiyonluğa ulaşan Toprak, Türkiye Motosiklet tarihinde de bir ilki gerçekleştirerek adını tarihe yazdırdı.

REKOR TAHA'DA

Polonya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stilde de Taha Akgül altın madalyanın sahibi oldu. 8. kez Avrupa şampiyonu olan Taha, Avrupa güreş tarihinde serbest stilde en fazla Avrupa şampiyonu olan güreşçi unvanını elde ett

UNVANINI KAPTIRMADI

Abdullah Öztürk, 2020 Paralimpik Oyunları masa tenisinde 2016'dan sonra da altın madalya kazandı.

ÜST ÜSTE ALTIN

Türkiye Golbol Kadın Milli Takımı, ABD'yi yenerek üst üste ikinci kez olimpiyatlarda şampiyon oldu.

ŞAMPİYON VAKIFBANK

FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası fi nalinde İtalyan ekibi Imoco Volley'yi tie-break'e giden maçta 3-2 yenen VakıfBank, Dünya Şampiyonu oldu. VakıfBank, dördüncü kez bu kupayı müzesine götürmeyi başardı. Temsilcimizde İsveçli oyuncu Haak, turnuvanın MVP'si (en iyi oyuncusu) seçildi. F.Bahçe ise şampiyonada 3. oldu.

EUROLEAGUE ANADOLU EFES'İN

Anadolu Efes'ten tarihi başarı... LacivertBeyazlılar, Euroleague fi nalinde Barcelona'yı 86-81 mağlup etti ve 2020-21 sezonunun şampiyonu oldu. Sezona kötü bir başlangıç yapsa da Ergin Ataman'ın öğrencileri sonrasında toparlandı ve Avrupa basketbolunun en büyüğü oldu. Efes, ligi de zirvede tamamlarken, bu kupayı F.Bahçe'nin ardından kazanan ikinci Türk takımı olmayı başardı.

2021'DE KISA KISA...

ÖZİL FENER'DE

Fenerbahçe, dünyaca ünlü yıldız Mesut Özil'i transfer etti.

YÜZYILIN EN İYİ 2. HAKEMİ

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır, 21. yüzyılın en iyi 2. hakemi seçildi.

AMPUTEDE KUPA İKİNCİ DEFA BİZİM

Ampute Futbol Milli Takımı, Polonya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nın fi nalinde İspanya'yı 6-0 yenerek şampiyon oldu. Ay-Yıldızlılar, 2017'den sonra 2021'de Avrupa'nın en büyüğü olarak bu başarıyı üst üste ikinci kez yaşadı.

EURO 2020'DE "0" ÇEKTİK

EURO 2020'de İtalya, Galler ve İsviçre ile A Grubu'nda yer alan A Milli Takımımız, üç maçını da kaybetti ve turnuvanın en kötü takımı olarak şampiyonaya veda etti.

KUNTZ İMZALADI

Şenol Güneş'le yollarını ayıran TFF, A Milli Futbol Takımımızın başına Alman teknik adam Stefan Kuntz'u getirdi.

GALATASARAY'IN İKİ KAYBI

Galatasaray eski başkanları Duygun Yarsuvat ve Mustafa Cengiz, vefat etti. Galatasaray camiası yasa bürüdündü...

Dünayada 2021'e damgasını vuran spor olayları