Türkiye seninle gurur duyuyor! Fransa'ya Cengiz Ünder damgası

Marsilya'nın geçen hafta 44 yıl sonra deplasmanda Bordeaux'ya karşı elde ettiği zaferin mimarı olan Cengiz Ünder, dün akşam da Türk derbisinde Lille karşısında takımına 1 puanı getiren golün mimarıydı.

AKŞAM

Zeki Çelik ve Burak Yılmaz, Lille'de ilk 11'de başlarken, Cengiz de Marsilya'nın 11'indeydi. Konuk ekip, 15'te Botman'la öne geçerken, 75'te Cengiz harika bir golle eşitliği sağladı. Ancak bu maçtan önce Marsilya tribünlerinde Türk Bayrağı'nın da bulunduğu "Bu tarihi zafer için tebrikler ve teşekkürler" yazılı bir koreografinin yer alması, maçtan daha değerliydi. Bu tablo izleyen herkesi duygulandırdı. Ünlü Fransız gazetesi L'Équipe de Cengiz Ünder'i kapak yaptı.

ÖZEL! Galatasaray'da orta saha dökülüyor: 4'ü 1 Belhanda etmedi

"KALMAK İSTİYORUM"

Öte yandan Cengiz Ünder karşılaşma sonu şu mesajları verdi: "Sahaya çıktığımda tribünde gördüğüm koreografiyi ömrüm boyunca unutmayacağım. Marsilya artık benim ailem ve ben ailem için son dakikaya kadar savaşmaya devam edeceğim. Burada yüzde yüz kalmak istiyorum. Herkes bu konuda hemfikir."

Fransız basını, "Marsilya'nın o kanatta 40 yıldır yaşadığı susuzluğu dindirdi" yorumunu yaptı.

WESLEY FOFANA: "BEN İKNA ETTİM"

Leicester City'de Cengiz'in takım arkadaşı olan Marsilya doğumlu oyuncu Wesley Fofana da Fransız basınına konuştu: "Cengiz bana sordu. Ona dedim ki, 'İnanılmaz bir şehir. Büyülü bir taraftarı var. Sizi her zaman daha iyi olmak için zorlayacaklar.' Cengiz de beni dinledi."