Türkiye İzlanda maçı saat kaçta hangi kanalda?

Türkiye, play-off'a katılabilmek için evinde İzlanda'yı ağırlıyor. Türkiye, hem İzlanda'yı yenip hem de en iyi üçüncü olabilecek mi?

Türkiye ile İzlanda tarihi bir maça çıkıyor. Geçtiğimiz Cumartesi günü deplasmanda Çek Cumhuriyeti'ni muhteşem bir oyunla 2-0 yenen Türkiye A milli futbol takımımız Avrupa elemelerindeki son maçında İzlanda'yı ağırlıyor. 

13 Ekim 2015 salı akşamı oynanacak Türkiye - İzlanda maçı Türkiye saati ile saat: 21:45'te şifresiz kanal SHOW TV'de yayınlanacak. Konya'da oynanacak maçı yaklaşık 42 bin taraftarın büyük bir coşkuyla stadı dolduracağı tahmin ediliyor.

TÜRKİYE "EN İYİ 3." OLABİLECEK Mİ?

Çek Cumhuriyeti'ni 2-0'lık skorla mağlup eden Türkiye, Play-off'lara kalma yolunda önemli bir engeli aşarken, en iyi 3. takım olup doğrudan şampiyonaya gitme şansını da son maça taşıdı.

Türkiye'nin en iyi üçüncü olabilmesi için Slovakya'nın Lüksemburg'a puan kaybetmesi, Ukrayna'nın İspanya'yı, Kazakistan'ın Letonya'yı, Türkiye'nin de İzlanda'yı yenmesi gerekiyor. Bu ihtimaller gerçekleşirse; Türkiye, EURO 2016'ya en iyi üçüncü kontenjanından gidecek.

Türkiye'nin en iyi 3. olma şansı arttı

Ukrayna, İspanya karşısındaki 1-0'lık yenilgiyle grup sonuncularından kazanılan puanlar düşülerek hesaplanan en iyi 3'üncü sıralamasında 13 puanda kaldı ve direkt katılım şansını yitirdi.

Böylece eleme gruplarının "en iyi 3. takımı" kontenjanından EURO 2016'ya katılma ihtimali devam eden Türkiye'nin şansı arttı. İzlanda maçı öncesi 9 puanı bulunan Türkiye, bu karşılaşmayı kazanıp Kazakistan'ın da deplasmanda Letonya'yı yenerek son sıraya itmesi halinde 16 puana ulaşarak "en iyi 3. takım" olacak.

Aksi durumda 15 puanla sıralamanın zirvesinde yer alan F Grubu 3'üncüsü Macaristan, EURO 2016'ya gidecek. 

C Grubu'nda yapılan karşılaşmaların sonuçları ve puan durumu şöyle:

Ukrayna-İspanya: 0-1

Lüksemburg-Slovakya: 2-4

Belarus-Makedonya: 0-0

Türkiye maçı öncesi İzlanda'da sakatlık şoku!

İzlanda'da kaleci Hannes Halldorsson'un gerçekleştirilen antrenmanda sakatlık yaşadığı duyuruldu. 31 yaşındaki file bekçisinin, Türkiye-İzlanda maçında forma giymeyeceği vurgulandı.

Hakan Çalhanoğlu: "Fransa bizsiz olmaz" 

Yıldız oyuncu Hakan Çalhanoğlu, acının büyük olmasına karşın oynayacakları İzlanda maçı sonrasında Euro 2016’ya gitmek istediklerini belirtip “Kötü başladığımız grupta Avrupa Şampiyonası’nı ne kadar arzuladığımızı gösterdik. Öyle bir deneyim yaşamayı hepimiz istiyoruz” dedi.

Sigurdsson: Türkiye'de buna izin vermeyeceğiz"

Letonya ile 2-2 berabere kaldıkları maçta beklemedikleri bir skorla karşılaştıklarını söyleyen savunmanın ortasında görev yapan İzlanda'nın kilit ismi, "*İlk devre iyi bir performans ortaya koyduk. Letonya çok fazla kontraatak pozisyonu yakaladı. Hücum ve savunma arasında bir kopukluk vardı. Açıkçası yeterli bir performans ortaya koyamadık. Türkiye'de böyle olmasına izin vermeyeceğiz. Eğlenceli bir oyun, baskı yok. Çıkıp kendimiz ve insanlar için oynayacağız" *dedi.

Sigthórsson, Hollanda'ya umut aşıladı

İzlanda'nın Nantes'te top koşturan golcüsü Kolbeinn Sigthórsson, Türkiye'yi yenmeye gideceklerini belirtti. 

Konya'da oynanacak karşılaşmadan 3 puanla ayrılmak istediklerini söyleyen Sigthórsson, "Türkiye'ye 3 puan almaya gideceğiz. Grubu lider olarak tamVoetbal bu haberi, "Portakallar'a umut aşıladı. Türkiye'yi yeneceklerini söyledi" ifadeleriyle duyurdu. 

Milli futbolcular Konya'da sabah 5'te çorbacıda

2016 Avrupa Şampiyonası grup elemeleri son maçında İzlanda maçı için özel uçakla Konya'ya geldi. Millileri havalimanında 20 kadar taraftar karşıladı.

Saat 04.45 sıralarında Konya Havalimanı'na iniş yapan kafiledeki yıldız futbolculardan Arda Turan, Volkan Şen ve Umut Bulut takımın konakladığı otele gitmeyerek kendilerine tahsis edilen bir araçla 'Zemzem' suyuyla yaptığı çorbayla meşhur olan çorbacıya geldi. Burada müşteri ve çalışanların yoğun ilgilisiyle karşılaşan milli yıldızlar hatıra fotoğrafı çekmeyi ihmal etmedi. Çorbalarını içen yıldız futbolcular daha sonra takımın kamp yaptığı otele geçti.

TÜRKİYE, İZLANDA ARASINDA OYNANAN MAÇLAR

Türkiye A Milli Futbol Takımı, İzlanda ile şimdiye kadar oynadığı 7'si resmi, 1'i özel toplam 8 karşılaşmalarda; 1 galibiyet, 2 beraberlik alırken, 5 kez de yenildi. Milliler, bu karşılaşmalarda attığı 9 gole karşılık, kalesinde 15 gol gördü.

09.09.2014 İzlanda 3-0 Türkiye Avrupa Şampiyonası 2016 Grup Eleme

11.10.1995 İzlanda 0-0 Türkiye Avrupa Şampiyonası 1996 Grup Eleme
12.10.1994 Türkiye 5-0 İzlanda Avrupa Şampiyonası 1996 Grup Eleme
17.07.1991 İzlanda 5-1 Türkiye-İzlanda özel maç
20.09.1989 İzlanda 2-1 Türkiye Dünya Şampiyonası 1990 Grup Eleme
12.10.1988 Türkiye 1-1 İzlanda Dünya Şampiyonası 1990 Grup Eleme
09.09.1981 İzlanda 2-0 Türkiye Dünya Şampiyonası 1982 Grup Eleme
24.09.1980 Türkiye 1-3 İzlanda Dünya Şampiyonası 1982 Grup Eleme 

TÜRKİYE'NİN İZLANDA MAÇI MUHTEMEL 11'İ

Türkiye milli takımı, deplasmanda Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yendiği kadroyu bozmayacağı sadece Ozan Tufan'ın yerine Fenerbahçe'de forma giyen Mehmet Topal koyacağı tahmin ediliyor.

Volkan Babacan 
Şener Özbayraklı 
Serdar Aziz 
Hakan Balta 
Caner Erkin 
Mehmet Topal 
Selçuk İnan 
Hakan Çalhanoğlu 
Oğuzhan Özyakup 
Arda Turan 
Cenk Tosun

İZLANDA'NIN MUHTEMEL 11'İ

İzlanda'nın Türkiye maçına, Kristinsson, Saevarsson, Arnason, Ragnar Sigurdsson, Skulason, Gudmundsson, Gylfi Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason, Finnbogason, Sigthorsson muhtemel ilk 11'i ile çıkması bekleniyor.

MAÇIN HAKEMİ ROCCHİ 

Karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Gianluca Rocchi yönetecek. Rocchi'nin yardımcılıklarını Elenito Di Liberatore ve Mauro Tonolini yapacak. Antonio Damato ve Carmine Russo'nun ilave yardımcı hakem olarak görev alacağı maçın dördüncü hakemi ise Andrea Padovan olacak.

TÜRKİYE - İZLANDA MAÇI İDDAA ORANLARI

İddaa, Türkiye-İzlanda maç oranlarını açıkladı. İddaa da Türkiye'yi çok favori olarak görüyor. Türkiye'nin galibiyetine 1:25, beraberliğe 4:00 İzlanda galibiyetine ise 6:50 oran verildi. Yabancı bahis siteleri de Türkiye'nin oranını çok düşük vererek Türkiye'nin favori olduğunu gösteriyor.

A Millilere "sosyal medya" desteği

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeri'nde A Grubu'ndaki 10. ve son maçında Türkiye-İzlanda maçının oynanacağı Konya Büyükşehir Torku Arena'da sahaya çıkış tünelinin bulunduğu salondaki duvara, taraftarların sosyal medya hesaplarından gönderdiği destek mesajları asıldı.

Futbolcuların maça çıkarken görmesi için hazırlanan ve millileri motive etmesi amaçlanan duvarda, "Kazanacaksınız, kazanmak için uğraşacaksınız. İnanın kardeşlerim", "Biz ay, siz yıldız, parlayalım birlikte", "Sen ülke bayrağını taşıyan sancaksın. Gururla dalgalan, düşürme yere bayrağı. Unutma ki, biz Türküz. Asla pes etmeyiz", "Seni yalnız bırakır mıyız sandın" yazılı destek mesajları yer aldı.

KAZAKİSTAN'DAN TÜRKİYE'YE UMUT!

EURO 2016'da İzlanda ile karşı karşıya gelecek olan Türkiye, en iyi 3. olabilmek için Kazakistan'ın da Letonya engelini geçmesini beklerken açıklama geldi

EURO 2016'da İzlanda ile karşı karşıya gelecek olan Türkiye, en iyi 3. olabilmek için Kazakistan'ın da Letonya engelini geçmesini bekleyecek. Kazakistan'ın teknik direktörü *Yuri Krasnozhan*, Letonya ile deplasmanda yapacakları karşılaşmadan 3 puan alabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. 

52 yaşındaki taktisyen, "Turnuvada başarı açısından maalesef övünecek bir şey yapamadık. Ancak oyuncuların kalitesinde ve zihniyetinde bir değişim yaşandı. Letonya da turnuvada bir çıkış gösterdi.*Şimdi aramızda ufak bir final olacak. 5.lik maçı yapacağız. Beraberlik onların 5. kalması için yeterli ama beraberliğe çıkacaklarını düşünmüyorum. Aynı zamanda biz de kazanmak için elimizden gelen her şeyi göstermek zorundayız.