Türkiye ikinci oldu

Frankfurt'ta Dünya Süper Kupası turnuvasında Türkiye Tekerlekli Sandalye Milli Takımı'mız ikinci oldu. Türk milliler Almanya'ya iki, Hollanda'yada bir kez yenildikten sonra Hollanda'yı ikinci maçta 59-49 yenerek bu kez ikincilikle yetindi.

Almanya'nın Frankfurt kentinde Almanya ve Hollanda'nın katıldığı, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Dünya Süper Kupası'nda (World Süper Cup) Türkiye Tekerlekli Sandalye Erkek Milli Takımı'mız ikinci oldu. Almanya'nın dört galibiyetle şampiyon olduğu turnuvada Head Coach Harman Yazıcıoğlu yönetimindeki Türkiye Tekerlekli Sandalye A Milli Erkek Takımı'mız lig usulü oynanan turnuvanın rövanş maçında Hollanda'yı 59-49 yenen Türk Milllilerimiz ikincilikle yetindi. Daha önceki yıllarda oynanan iki turnuvanın şampiyonu olan Türk milliler ev sahibi Almanya'ya ilk maçta 70-58, ikinci maçta ise 71-58 mağlup oldu. Hollanda karşısında ise ilk maçta salondan 68-65 yenik ayrıldı.       

Frankfurt Goldstein'daki Carl-von-Weinberg Okulu'nun Spor Salonu'nda  oynanan turnuvanın son gününde Türkiye Hollanda'yı 59-49 yenerken salonu dolduran tezahüratları ile destekleyen gurbetçileride memnun etti. Hollanda karşısında ilk periyodu 12-10, ikinci periyodu 22-21 önde kapayan millilerimiz üçüncü periyotta adeta coştu. 23 sayı kaydeden çelik bilekler üçüncü periyot sonunda skoru 55-27'lik 28 farklı skora taşıdı. Son periyotta milli takımımız gençleri oyuna sokarken, Hollanda karşılaşmada 16 sayı kaydeden Türk kökenli basketçisi Mustafa Korkmaz'la farkı 10'sayıya kadar eritti.  Salondan 59-49'lık galibiyetle ayrılmasını bilen Türk millilerde İsmail Ar 15, Ferit  Gümüş 12, kaptan Özgür Gürbulak ile Cem Gezinci 11'er sayı atarak çift haneli sayılara ulaştılar. Selim Sayak 6, İbrahim Yavuz ile Uğur Toprak 2'şer sayı attılar.                                                                                    

Turnuvada şampiyonluğu ev sahibi Almanya alırken, Tekerlekli Sandalye Türk Milli Takımımız ikinci, Hollanda ise üçüncü oldu. Kadınlar kategorisinde ise üç galibiyet bir yenilgi alan Amerika birinci, Hollanda ikinci, ev sahibi Almanya ise üçüncü oldu. Şampiyona sonunda birinci ve ikincilere madalyasını ve kupalarını Frankfurt Başkonsolosu M. Mustafa Çelik, şampiyonanın organizatörü Frankfurt Tekerlekli Sandalye Kulübü Başkanı Pierre Fontaine ile birlikte verdi.  Rio'daki Olimpiyatlara hazırlandılarını vurgulayan takım Kaptan-ı Özgür Gürbulak,"İyi bir turnuva oldu.Birinci gelmek isterdik, olmadı. Rio için yoğun bir antrenman içinde olduğumuz için ikinci olmakta iyi ." diye konuştu.              

Türkiye Milli Takımı:  Kaan Kemal Şafak, Özgür Gürbulak, İbrahim Yavuz, Kaan Dalay, İsmail Ar, Cem Gezinci, Fikri Gündoğdu, Selim Sayak, Ferit Gümüş, Murat Yazıcıoğlu, Uğur Toprak, Gökhan Coşkun, Bestami Boz.