Türkiye 1-0 Azerbaycan

Manavgat'ta Türkiye Kadınlar 19 Yaş Altı Milli Takımı, Azerbaycan'la oynadığı hazırlık maçını 1-0 kazandı.

Emirhan Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmayı, Uğur Anıl Duman, Neşe Kanmaz ve Selvihan Sal hakem üçlüsü yönetti. Teknik direktör Talat Tuncel yönetimindeki Milli Takım, Zeynep Güngör, Berna Yeniçeri, Selin Dişli, Nurdan Yurdakul, Şevval Alpavut, Asya Sarı, Remziye Bakır, Hamdiye Dağ, Demet Kılınç, Ebru Topcu ve Ece Türkoğlu 11'iyle sahaya çıktı.

İlk yarısı golsüz tamamlanan mücadelenin ikinci yarısında Azerbaycan takımından Roza Guliyeva, 70'inci dakikada kırmızı kart gördü. 77'nci dakikada konuk ekipten Suheyla İlter, ceza sahası içinde Zelal Baturay'ı düşürdü. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Ebru Topçu, topu ağlara gönderdi. Karşılaşmada başka gol olmayınca, Türk Milli Takımı sahada 1-0 galip ayrıldı.

Maçtan sonra gazetecilere açıklama yapan U-19 Kadın Milli Takımı teknik direktörü Talat Tuncel, "Azerbaycan takımı buraya kamp için gelmişti. Biz de onlarla 2 hazırlık maçı yapma şansı bulduk. İlk maçı 1-0 kaybetmiştik. Biz baskılı oynadık ama son dakikalarda yediğimiz golle mağlup olmuştuk. Bu maçta da iyi mücadele ettik. Gol bulmakta zorlandık ama penaltıdan da olsa maçı kazandık. Sporcularımı tebrik ediyorum. Önümüzde turnuvalar var. Avrupa Şampiyonası eleme turları var. Onlara hazırlanıyoruz" dedi.