Turkcell, yayın ihalesine sıcak bakıyor

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, 19 yıllık sponsorluğun öyküsünü anlattı: “Spora olan yatırımlarımızı pandemiye rağmen artırarak sürdürdük. 19 yıldır kesintisiz destek veriyoruz ve rakam 1 milyar TL'yi buldu.”

AKŞAM

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Ay-Yıldızın olduğu her yerde bulunmaya ve sporun kalkınmasına destek vermeye çaba gösterdiklerini söyledi. Türk sporuna 19 yılda verdikleri maddi desteğin 1 milyar TL olduğunu belirten Erkan, şu mesajları verdi:

- Spor kültürünü yerleştirmek için toplumu yönlendiren çalışmalara katkı veriyoruz.

- 19 yıldır çeşitli spor dallarıyla iş birliği içindeyiz, pandemiye rağmen hep sahadayız.

- Kadına yönelik projelerde özellikle yer aldık. Kadın Futbol Ligi'ne de sponsor olduk.

- Engelli sporuyla, olimpik sporlarla, yüzme, atletizm federasyonlarıyla omuz omuzayız.

- Önceliğimiz sürdürülebilir spor kültürü. Bizi bağlayan milli bağlardan biri spor sevgisi.

- Olimpiyatta 4 sporcudan biri Turkcell'li olacak. Olimpiyat kotası alan sporcuların yüzde 27'si atletizm ve yüzme branşından. Bu, emeklerimizin boşa gitmediğini gösteriyor.

- Salgın döneminde bisiklete destek verdik ve bu sporun yaygınlaşması için çalışıyoruz.

"YAYIN İHALESİNE SICAK BAKIYORUZ"

Erkan, "Türkiye'de canlı futbol maç yayınları için bakış açımızı değiştirmemiz lazım. Futbolu doğru kitlelere, doğru şekilde sunarak erişilebilir yapmamız gerekiyor. Futbol severleri anlayarak onları da ikna edecek bir çözüm bulmak gerekiyor. Uygun koşullar oluşursa Turkcell de bu çözümün içerisinde yer almak için gerekli değerlendirmeleri yapabilir." dedi.

OKULLARLA YENİDEN

Pandemi nedeniyle okullarda yapılan yetenek testi taramasının aksadığını da hatırlatan Murat Erkan, "Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa yaptığı bu çalışmada yeteneklerin tespiti için verdiğimiz desteği çok önemsiyoruz. Kesintisiz yetenek zincirini çok önemsiyoruz." diye konuştu.

ÖZEL! Milli Takım böyle çöktü