Türk sporunda tarihi başarılar arka arakaya geldi: Ne haftaydı be!

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 5 altın ve 2 bronzla takım halinde zirvenin sahibi olduk. Basketbolda Anadolu Efes, voleybolda ise VakıfBank, Avrupa'nın en büyüğü oldu. Avrupa Tekvando ve Para Tekvando Şampiyonası'nda da 19 madalya ile tarih yazdık. Muhteşem haftaya ise Etimesgut Belediye Ampute Takımı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuyla noktayı koydu.

AKŞAM

Türk sporu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlandığı haftada, birçok branşta Avrupa ve dünya şampiyonluklarıyla tarihi başarılar yaşadı... Muhteşem haftaya Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası ile başladık. 48 kiloda mücadele eden milli boksör Ayşe Çağırır, 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş, 66 kiloda Busenaz Sürmeneli ve +81 kiloda Şennur Demir, altın madalya kazandı. 70 kiloda Sema Çalışkan ile 81 kiloda Elif Güneri de turnuvayı bronz madalyayla tamamladı. Milli takımımız organizasyonda 5'i altın ve 2'si bronz, 7 madalya kazandı ve takım halinde Dünya Şampiyonu oldu.

5'İNCİ KEZ KUPAYI KAZANDI

Bu tarihi başarının ardından Eurolegue Final Four'da gözler Anadolu Efes'e çevrildi. Engin Ataman'ın öğrencileri Olympiakos'u 77-74 mağlup ederek önce adını finale yazdı. Lacivert-Beyazlılar, finalde ise İspanyol ekibi R.Madrid'i 58-57 yenerek üst üste 2. kez Avrupa'nın en büyük kupasında şampiyon oldu. Efes'in ardından bu kez gözler CEV Şampiyonlar Ligi Finali'nde sahaya çıkacak olan VakıfBank'a çevrildi. Sarı-Siyahlılar, finalde İtalyan ekibi Imoco'yu 3-1 mağlup etti ve 5'inci kez Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olarak ülkemize büyük gurur yarattı.

9 ALTIN, 5 GÜMÜŞ, 5 BRONZ

Türkiye'ye üst üste gelen bu başarıların sevincini yaşarken, bir tarihi performans da Tekvando Milli Takımı'ndan geldi. Ay-Yıldızlılar, İngiltere'de düzenlenen Avrupa Tekvando ve Para Tekvando Şampiyonası'nı 9 altın, 5 gümüş, 5 bronz madalya ile tamamlayarak genel klasmanda takım halinde Avrupa Şampiyonu oldu. Muhteşem haftaya son noktayı ise Etimesgut Belediye Ampute Spor Kulübü koydu. Şampiyonlar Ligi finalinde ev sahibi Wisla Krakow'u 5-2 yenen Etimesgut Belediye Ampute Spor Kulübü, kupaya uzandı. Böylece, Türk sporu kısa bir dönemde inanılmaz bir başarı elde etmiş oldu.