'Türk futbolu yok olmak üzere birlik olmalıyız'

Bazı Süper Lig ekiplerinin başkanları, “Türk futbolu yok olmak üzeredir. Buradan çıkmak birlik ve beraberlikle mümkündür. Hiçbir kulübümüzü sorunu ile baş başa bırakmamalıyız” açıklamasında bulundu.

AKŞAM

Orçun Özateş

Bazı Süper Lig takımlarının başkanları, Bankalar Birliği yetkililerinin de hazır bulunduğu bir toplantıda önemli konuları gündeme getirdi. İşte kulüplerin dikkat çektiği konular: 

1- Türk futbolu yok olmak üzeredir, buradan çıkmak birlik ve beraberlikle mümkündür. Hiçbir kulübümüzü sorunu ile baş başa bırakmamalıyız. Yapılandırmaya imza atmış ve atmaları halinde mal varlıkları riske girmelerine sebep olacak başkanlarımızın da yanındayız.

ÇOĞUNLUK KARARINA UYULUR

2- Devletimizin bu zor süreçte bütün sektörlerin yanında olduğunu bilmekteyiz. Futbol da devletin yanında olması gereken sektörlerden biridir.

3- Bankalar, başkanlarımızdan geçmiş dönem alacaklarını tahsil etmeye çalışıyor. Bankalar diğer sektörlere gösterdikleri özeni spora da uygulamalı. 

4-TFF’nin ‘Hepiniz aynı kararda olmazsanız taleplerinizi dikkate almayız‘ tutumunu kabul etmiyoruz.

5- Kurum ve kuruluşlar gerektiğinde çoğunlukla alınan kararlarla uyar. Herkesin fikri farklı olabilir ama her durumda oy birliği gerekmez.  

Son karar TFF'nin