Tümer Metin'den flaş derbi sözleri: Eğer Beşiktaş, Fenerbahçe'yi yenerse...

Eski Beşiktaşlı ve Fenerbahçeli futbolcu Tümer Metin, siyah-beyazlıların Medipol Başakşehir'i 3-2 mağlup ettiği karşılaşmayı ve haftaya oynanacak olan Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşmasını değerlendirdi. Metin, ''Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe galibiyetini alırsa, sihirli sözcükten 2-3 harfi rahatlıkla yazabilir dedik, bir viraj dönüldü.'' dedi.

Tümer Metin, Beşiktaş'ın deplasmanda Medipol Başakşehir'i 3-2 yendiği mücadeleyi TRT Spor ekranlarındaki "Stadyum" programında değerlendirdi.

Beşiktaş'ın rakiplerine oranla konforlu durumuna dikkat çeken Tümer Metin, "Beşiktaş için 12 maç var, 6'sı dışarıda, 6'sı içeride. İki rakibinden de 5'er puan önde, onların maçlarını izleyecek. Haftaya içeride derbi oynayacak, direkt rakibiyle oynayacak." dedi.

"Beşiktaş'ın büyük bir avantajı var." diyen Tümer Metin, "Bir de krediyi cebine koyarak gidiyor. Fenerbahçe'ye kaybetmediği takdirde o krediyi de eline aldı. Başakşehir mağlubiyeti, Fenerbahçe maçının başka türlü okunmasına neden olurdu. Bugün kazandıysa, en azından kaybetmeme lüksü var şu anda." şeklinde konuştu.

Kara Kartal, koltuğunu sağlamlaştırdı: 2-3

Tümer Metin'in açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

- "Başakşehir'de Aykut hoca zihniyetli oyun anlayışı konuşulur. Maç öncesinde böyle bir oyunu aşağı yukarı tahmin edebiliyorduk. Hem içinde bulundukları durum, şiddetle puana ihtiyaçları olmalarıyla senaryoyu biliyorduk ama Beşiktaş kiminle oynarsa oynasın, benzer senaryoyu da görebiliriz. Herkesi yasladı, ceza alanı önüne hapsetti Beşiktaş. Çok nadir bölümler vardır ki ligin ortasında Beşiktaş'ın bu oyun görüntüsünden uzaklaştığı."

- "Kapanan defansa karşı zaman zaman ligimizdeki hocaların serzenişlerine şahit olduk. Ligin bu haftasında böyle keskin bir virajı geçiyorken, 2 kez öne geçtiği maçta beraberlik oluyor, orada da kırılmıyor."

Beşiktaş'ta Fenerbahçe sözleri: Önceliğimiz farklı

"BU MAJOR TAKIMLARIN İŞİ"

- "Oyununu oturtmuş, kadro istikrarını sağlamış, bireysel performansları yukarıda bir Beşiktaş'ın oyuna hükmedeceğini, Başakşehir sahasında oynayacağını biliyorduk, emindik. Yaslarken ilk yarıda göze hoş gelmemiş olabilir, ona rağmen gol bulundu."

Aykut Kocaman'dan Sergen Yalçın'a övgü

- "Beşiktaş'ın kornerden attığı gol, tek korneri. Tek kornerinden bir gol bulmuş. 14 şut atmış, 5'i isabetli. 709 pas yaptığınız bir oyunda, 14'te 5 oran da çok şaşalı değil. Üstüne üstlük, 2 defa öne geçtiğiniz ve 1 de sakarlıktan yediğiniz bir gol var, 2. gol. Kırılmadan 3. golü aramak, major takımların işi."

Beşiktaş'tan VAR isyanı: 2 tane penaltımız verilmedi

"BÜYÜK TAKIMLAR BÖYLE OYNAR"

- "Üretmek; yediğinden fazlasını atmaktır karşılığı. Bugün 709 değil de 1709 da olsa pas sayısı, gol atmadığında faydası yok. Maç 2-2 bitse, belki Murat hoca, belki oyuncular serzeniş edecekti. Tabela 3 yazında, 709 pasın kıymetini konuşmak lazım."

Cyle Larin, başarının sırrını açıkladı

- "Başakşehir yaslandı, Beşiktaş'ın mı yasladığını konuşmak lazım. Vida ile Welinton Başakşehir yarı sahasının ortasında oynadı. Kontra tehlikesi görmeden, sadece ilk yarı Crivelli, bir oyun oynandı. Büyük takımlar pozisyon devamlılığı açısından orada oynamak isterler."

Deniz Türüç: Evinde 2 gol atıyorsan kazanacaksın

"LJAJIC'İ PEK BEĞENMEDİM"

- "Ljajic'i ben o kadar beğenmedim. Bu kadar kapanan defansa karşı çilingire ihtiyaç varken, gözler ister istemez ne yapar diye bakıyor. Ljajic'in yapması gerekenleri ilk yarıda Atiba, ikinci yarıda tabelada Josef yaptı. Pasta var, oyunun açılımında var ama oralarda Beşiktaş'ın o işi yapacak oyuncuları var."

Atiba Hutchinson: Savaşarak kazandık, bu galibiyet çok önemliydi

- "Çilingir çok Beşiktaş'ta. Aboubakar markaj altındaysa kenardan Larin geliyor, bir duran top, Welinton vuruyor kafayı, oyun sıkışıyor, 2-2, biraz dirayet gösteriyorsunuz, Josef oraya giriyor ve inanılmaz bir gol çıkarıyor. Beşiktaş'a karşı kime önlem alınacağı da belli değil."

Demba Ba: Yedek kalmayı normal karşılamıyorum

- "Başakşehir, pozisyon almada birçok takımdan daha üstün durumda. Yumuşaklar mı yumuşak ama pozisyon bilgisi olarak deneyimli ve ona rağmen, 2 kez yakalanmışken, oyundan kopmadan, hala üretme sevdasında, hala büyük takım hüviyetinde kazanma duygusunda oynamak Beşiktaş'ı buralara kadar getirdi."

Welinton: Kalitemi sahaya yansıtıyorum, böyle devam etmek istiyorum