Tümer Metin'den Emre Belözoğlu'na: Marcel Tisserand ile bu oyun olmaz

Spor Toto Süper Lig'in 39.hafta mücadelesinde Fenerbahçe konuk ettiği BB. Erzurumspor'u 3-1 mağlup etti ve şampiyonluk umutlarını son 3 haftaya taşıdı. Karşılaşma sonrası ünlü futbol yorumcusu Tümer Metin maçı değerlendirdi. Tümer, Emre Belözoğlu'nun sisteminde Marcel Tisserand'ın yerinin olmadığını savundu.

Tümer'in yorumları şöyle:

"Fenerbahçe'de Emre hoca kalacaksa ve önümüzdeki sezon da bu oyun oynanacaksa artık dünya piyasasında parayı artık stoperler alıyor. Eskiden sadece santrforlara 10 numaralara veriyorlardı. Niye veriyorlar bu parayı? Bir felsefeyi, bir oyunu oynayabilmek için.

"SZALAI TAMAM AMA TISSERAND İLE BU OYUN OLMAZ"

Fenerbahçe'de Szalai tamam ama yanına bu oyunu ifade edebilecek, bu oyunu oynarken takıma güven verebilecek birisini seçmesi lazım. Emre hoca oyunu okur, içini dışını bilir. Tisserand ile de olmaz bu oyun. O tip oyuncu değil. Parayı vermen gerekiyor bu oyunu oynamak için. Akıllı, agresif ve pozisyon bilgisi olacak. Yaşı da önemli değil.

"BU OYUNDA GUSTAVO DA SOSA GİBİ PERFORMANS VEREBİLİR"

Belki bu formasyonda bu tercihle Gustavo'da Sosa performansı da görebiliriz belki. Bence Sosa oynamalı ama Gustavo da aynı performansı verebilir. Mesut'un ayağına atarsın, Samuel'in önüne atmak zorundasın. İrfan'ın ayağına atarsın, Pelkas'a Mert'e atarsın. Gustavo bu oyuncularla oynamadı. Solda Thiam, sağda başka biri. Gustavo'yu anlatırken orayı süpüren olarak düşünüyoruz."