Tüm sezon 'Off!' Ağustos'ta play-off

Sezonu erken kapatıp taraftarlarına lig ve Avrupa'da ‘Of' çektiren Beşiktaş, Türkiye Kupası'nı kazanarak gelecek sezon Avrupa Ligi'ne Play-Off'tan katılım hakkı elde etti.

AKŞAM SPOR

Tarihinin en kötü sezonlarından birinde Trabzonspor'u yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Beşiktaş, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'ne Play-Off turundan katılım hakkı kazandı. Ligdeki sıralaması son maça kadar belirsizliğini koruyacak olan Siyah-Beyazlılar, kupa zaferiyle birlikte Avrupa'yı garantilemenin yanı sıra UEFA'ya Play-Off'tan katılma avantajını da kaptı. UEFA Avrupa Ligi'nde Play-Off turu kuraları 5 Ağustos'ta çekilecek. Bu turda ilk maçlar 22 Ağustos, rövanşları 29 Ağustos'ta oynanacak.

ŞAMPİYON AVANTAJI ALACAK

Öte yandan Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışında ipi göğüsleyecek olan takım Şampiyonlar Ligi'ne Play-Off turundan başlayacak. Sezonun ikincisi, Şampiyonlar Ligi'ne 2. Ön Eleme Turu'ndan dahil olarak gruplara kalma savaşı verecek. Ligde sezonu 3. bitirmeyi garantileyen Trabzonspor ise UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'ndan başlayarak gruplara kalmaya çalışacak. Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi Play-Off'unu garantilemesiyle birlikte Başakşehir; Konferans Ligi'ne 2. Ön Eleme Turu'ndan katılım hakkını elde etti.