Transferin rekortmeni F.Bahçe

Kanarya, 56.8 milyon euro ile Türk futbol tarihinin harcama rekorunu kırdı. Satış rekoruna da 55.4 milyon euro ile yine F.Bahçe imza attı. Cengiz ise 15 milyon euro ile bu dönemin en pahalısı oldu.

AKŞAM SPOR

ÖMER ÖZARSLAN

Süper Lig'de yaklaşık 9 yıldır şampiyonluğa hasret olan Fenerbahçe, bu transfer döneminde rekorları altüst etti. 2023-24 sezonunda Kanarya; Ryan Kent, Umut Nayir, Edin Dzeko, Alexander Djiku, İrfan Can Eğribayat, Dusan Tadic, Bartuğ, Gustavo Henrique (Gönderildi), Mert Müldür, Livakovic, Becao, Fred, Szymanski ve Cengiz Ünder'i transfer etti. Toplamda 56.8 milyon euroluk ödeme yapıldı. Sarı-Lacivertliler, Türk futbol tarihinde harcama rekoru kırdı.

CENGİZ ÜNDER TARİHE GEÇTİ

Kulüp rekoru kırılarak Marsilya'dan 15 milyon euroya alınan Cengiz Ünder, Süper Lig'de bonservisine en çok para ödenen yerli futbolcu oldu. Galatasaray'ın istediği Sebastian Szymanski ve Fred için de kasadan 9.75'er milyon euro çıktı. Becao'ya 8.3, Dominik Livakovic için de 6.6 milyon euro harcandı. Mert Müldür, Bartuğ, G.Henrique, İrfan Can Eğribayat, Omar Fayed için toplamda 7.3 milyon euro harcandı. Ancak Gustavo Henrique, İspanyol ekibi Valladolid'e gönderildi.

ARDA'DAN 20 MİLYON EURO

Real Madrid'in 20+10 milyon euro ödediği Arda Güler, Fenerbahçe'ye en çok para kazandıran yerli futbolcu oldu. 12.3 milyon euroya Hoffenheim'a giden Macar stoper Attila Szalai, bu dönemin en çok para kazandıran 2'nci ismi. Bruma'dan 6.5, Rossi'den 5.15, Altay'dan 5, Berisha'dan 4, Arao'dan 2.5 milyon euroluk gelir elde edildi. Fenerbahçe, 55.4 milyon euro ile oyuncu satışından en fazla para kazanan takım olarak tarihe geçti.