Trabzonspor'un kaptanı Abdullah Avcı! Önce Süper Kupa sonra Devler Ligi

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kulüp dergisinin 2021-22 sezonu Süper Lig şampiyonluğu temalı 197'nci özel sayısına açıklamalarda bulundu. Abdullah Avcı, “Üç kulvarda da gidebildiği neresi ise o mücadelenin içinde olacak Trabzonspor. Ama önce ulaşılabilir hedef ne ise hedef o; önce Süper Kupa, ardından Şampiyonlar Ligi'ne adım atmak.” dedi.

AKŞAM

Abdullah Avcı şunları söyledi: "14 Mayıs 2005, U-17 Avrupa şampiyonu olup kupa kaldırdığım gündü. 14 Mayıs 2022, Trabzonspor'la kupa aldığımız gündü. Bunu ben de o gün fark ettim. Şampiyon olduğumuz Antalyaspor maçında ne olduğunu anlayamadım. Şampiyon olduk, gece yattık, kalktık, ertesi sabah da anlayamadım. Ama denize çıktığımız an, ben 'Gerçekten çok büyük bir şey olmuş' dedim. Film platosu gibiydi denizin üstü...

"HAYAT ALDIKLARINI GERİ VERDİ"

Yaptığımız meslekle alakalı, üzüldüklerimiz, hayal kırıklığına uğradıklarımız, kaybettiklerimiz olmuştur. Ama hayat hem bu şehirden hem de benden aldıklarını geri verdi ve biz bu potansiyeli hep birlikte ortaya çıkardık. Sezon boyunca sabır istedik, gerekçelerini anlattık, oyun planımızı, oyuna bakışımızı anlattık. Bunların işe yaradığını, karşılık bulduğunu görmek güzel. Bir de bu şampiyonluk, inanıyorum ki geçmişte yaşanan travmaların da silinmesini sağlayacak. Yine, yeni, yeniden, sıfırdan başlıyorsun. Yeni mottolar, yeni hedefler, yeni söylemler artı oyunda eksik kalan ve geliştirmemiz gereken taraflar.

"YENİ GELİŞMELER OLACAK"

Hepsi ile alakalı, çalışmalar yapıyoruz. O nedenle yeni hedef ve söylemler ve oyunda yeni gelişmeler olacak. Önümde şu an itibarıyla 30 Temmuz Süper Kupa finali var. Sonra hedef Şampiyonlar Ligi. Eğer play-off oynayacaksak gruplara kalmak var. 'Devler Ligi'ne göre takım mı kuracaksın' diyecekler. Öyle bir şey yok. Mevcuttakinden daha iyi kadro kuracağız. Üç kulvarda da gidebildiği nokta neresi ise o mücadelenin içinde olacak Trabzonspor. Ama önce ulaşılabilir hedef ne ise hedef o; önce Süper Kupa'yı kazanmak, ardından Şampiyonlar Ligi'ne adım atmak."

"DİZAYN YAPILACAK"

AVCI: "Altyapı ile ilgili dizayn edilmesi gereken şeyler var. Burası verimli toprak. Trabzonspor'un şampiyon olan kadrosunda Uğurcan, Ömür, Hüseyin, Serkan, Ahmetcan, ilk yarıda Parmak. Amacımız bu sayıyı artırmak. Daha kaliteli, daha eğitimli bir durum oluşturmak."

"SLOGAN DEĞİŞECEK"

AVCI, "Dik oyna sloganı var ya, onun da değişmesi gerekiyor. Dik olalım, diklenelim de; oyun bugün öyle değil artık. Dikine oynayacaksın! Niye? Çünkü taraftar öyle istiyor. Trabzonspor'un geçmişte zaman zaman fi nal değeri taşıyan maçlarda kaybetmesinin nedeni de bu; baskıdan" dedi.