Trabzonspor'dan ağlatan paylaşım! Özkan Sümer, Kazım Koyuncu, Eren Bülbül, Nazmiye Nine ve diğerleri...

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk için gün sayan Trabzonspor, kutlamalar öncesi 'Mutluluğa kurşun sıkma'' mesajı yayımladı. Bordo-mavili kulüple efsane olmuş ve özdeşleşmiş isimlerin canlandırıldığı videoda anlamlı mesajlar verildi.

Trabzonspor, bir taraftan kutlamaların hazırlığını yaparken diğer taraftan ise taraftarını uyarıcı mesajlar yayımlıyor. Bordo-mavili kulüp Trabzonspor'la özdeşleşmiş Dozer Cemil, Eren Bülbül, Kazık Koyuncu, Mustafa Çelik, Nazmiye Nine, Özkan Sümür ve niceleri başlığıyla yayımlanan video büyük bir ilgi gördü.

VİDEONUN DETAYINDA NELER VAR?

Bordo-mavili kulübün sosyal medya hesabından "#MutluluğaKurşunSıkma #ŞAMP1" hashtagiyle yapılan video paylaşımında, hayatını kaybeden Trabzonspor'un efsane kaptanı "Dozer" lakaplı Cemil Usta, şehit Eren Bülbül, sanatçı Kazım Koyuncu, eski başkanlardan Özkan Sümer, taraftarlardan da Mustafa Çelik ve Nazmiye nine karakterleri canlandırıldı.

Söz konusu karakterlerin Düzköy ilçesine bağlı Şahinkaya'daki sohbetlerine dikkat çekilen videoda, Mustafa Çelik, "Ne yaparlarsa yapsınlar bu sene şampiyonuz." derken, şehit Eren Bülbül de "Durduramazlar bizi dimi Mustafa emice." ifadesini kullanıyor.

Ona karşılık "Durduramazlar Eren" diyen Mustafa Çelik'e Eren Bülbül, "İyi ki Trabzonsporluyuz." yanıtını veriyor.

Dozer Cemil de "Ben çok şampiyonluk gördüm ama habu yaylaların karı erimeden gelen şampiyonluğu hiç görmedim." ifadesini kullanıyor.

Nazmiye nine de Dozer Cemil'e karşılık "Keşke dünya gözüyle görebilseydik bir daha." derken, Eren Bülbül de "Ahanda görüyoruz da Nazmiye nine" diye karşılık veriyor.

Sohbete katılarak "Ama onlar bizi ne görüyorlar ne de duyuyorlar." yorumu yapan Özkan Sümer'e Dozer Cemil "Özkan hocam varsay duyuyorlar ne derdin onlara?" sorusunu yöneltiyor.

Özkan Sümer de "Dalgaların sesi, yaylaların sisi, ormanların gizi, kemençenin sözü, yaşlıların öyküsü, gençlerin tutkusu, büyük Trabzonspor derdim, daha ne diyim Cemil." yanıtını veriyor.

Kazım Koyuncu da "Aslında denecek bir şey daha var dede" sözleriyle sohbete girince Özkan Sümer, "Haklısın Kazım var." diyor.

Kazım Koyuncu da sözlerini şöyle sürdürüyor:

Hayatını kaybeden Trabzonspor'un efsane karakterleriyle "Mutluluğa Kurşun Sıkma" çağrısına dikkat çekilen videonun sonunda da "Aramızda olmayanları saygıyla anıyoruz. Yanımızda olanlara coşkuyla sarılıyoruz." değerlendirilmesinde bulunuldu.

Öte yandan sosyal medya paylaşımında, "Dozer Cemil, Eren Bülbül, Kazım Koyuncu, Mustafa Çelik, Nazmiye nine, Özkan Sümer ve daha niceleri... Şampiyonluk kutlamalarında aramızda olmayanları saygıyla anıyor, yanımızda olanlara coşkuyla sarılıyoruz." ifadesine de yer verildi.

TRABZONSPOR'A GÖNÜL VEREN ACILI AİLE BAŞKA ACILAR YAŞANMASIN İSTİYOR

Trabzonspor sevgisi yüzünden 30 yıl önce deplasmandaki kupa maçına giderken hayatını kaybeden akraba 6 kişinin yakınlarının acısı hala ilk günkü tazeliğini koruyor.

Bordo-mavili takımın 1992 yılında Samsun'da Beşiktaş ile oynadığı kupa maçını izlemek için Trabzon'dan yola çıkan otomobildeki Ziya Kara, Neşat, Kürşat ve İsmail Akyazı ile Yusuf ve Hasan Sevgi, Çarşamba ilçesine bağlı Dikbıyık mevkisinde geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybetti.

Trabzonspor'a gönül veren Çarşıbaşılı aile, bordo-mavili takımın Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan etmesi beklenen Fraport TAV Antalyaspor maçı öncesi herhangi bir kazaya sebebiyet verilmemesi açısından dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Yaklaşık 30 yıl önceki kazada eşini, oğlunu ve kardeşini kaybeden emekli öğretmen Nimet Akyazı, AA'ya, kazadan sonra yaşadıklarını anlatarak, çok zor süreçler geçirdiği söyledi.

Kazanın olduğu yıl eşi ile Kovanlı köyünde öğretmenlik yaptıklarını belirten Akyazı, "Eşim köy halkı ile konuştu. Maça gelecek olanı götürmek istedi. Oğlum Alptekin de gitmek istiyordu ama araba küçük olduğu için götüremedi. Onu engelledik ama diğer oğlum Kürşat'ı aldı. Bir gün izin istedi benden ve çıkıp gittiler." diye konuştu.

"EŞ, KARDEŞ, EVLAT ACISI AYNI ANDA YAŞADIM"

Akyazı, sabahleyin ise kaza haberinin kendilerine ulaştığını ifade ederek, "Saat 09.00'ı unutmuyorum. Yıllar geçti ama ben hala 15 Nisan'dayım." dedi.

Cenazelerin ilçeye getirilişini anlatan Akyazı, "Bir tarafa dönüyorum 'Kürşat' diyorum, bir tarafa dönüyorum 'Neşat' diyorum, bir tarafa dönüyorum 'Yusuf' diyorum. Acımız çok büyüktü." ifadesini kullandı.

Akyazı, süreçte diğer 3 çocuğu ile hayata tutunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

- "Yollarda özellikle çok dikkat etsinler, bu acılar tekrar yaşanmasın"

Nimet Akyazı'nın oğlu Alptekin Akyazı da her şeye rağmen Trabzonspor bağlılıklarının yıllar geçtikçe arttığını belirtti.

Akyazı, lise ve üniversitede taraftar gruplarıyla Trabzonspor'un peşine gittiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

Hayatını kaybeden taraftarların ailelerine yönelik bazı organizasyonların da yapılabileceğini aktaran Akyazı, "Trabzonspor'a gönül bağlılığımız sonsuz, ömür boyu sürecek. Şimdi şampiyonluk maçında uzaklardan, gurbetten gelen bir sürü taraftarımız var. Yollarda çok dikkat etsinler. Bu acılar tekrar yaşanmasın. Şampiyonluğumuza herhangi bir gölge düşmesin." diye konuştu.

Akyazı, ayrıca silah atma, silahla birlikte sevinme olaylarına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu acıları yaşayan bilir. Ateş düştüğü yeri yakıyor. O yüzden bunlara dikkat edelim. Bu şampiyonluğumuzu bir gün değil, belki aylarca kutlayacağız. Başka acılar yaşanmasın." dedi.

"ŞAMPİYONLUK KUPASI ÖLENLER ADINA İLÇEYE GETİRİLEBİLİR"

Aynı kazada kardeşini ve eniştesini kaybeden Mehmet Sevgi de 30 yıl önce yaşadıkları acıyı dile getirerek, "Kara bir gündü. Bizim için unutamayacağımız bir gündü. Trabzonspor uğruna canlarını verdiler." ifadesini kullandı.

Sevgi, bordo-mavinin bir sevda olduğunu vurgulayarak, "Herkese Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum ve umuyorum ki bu şampiyonlukta biz kutlama yaparken onlar da bordo-mavi bulutlar arasında bizleri izleyecektir." şeklinde konuştu.

Trabzonspor yönetimine, ölen taraftarların ailelerine yönelik hassasiyet gösterilmesi yönünde de çağrıda bulunan Sevgi, "Şampiyonluk kupası ölenler adına sembolik olarak ilçeye getirilebilir. Bu takım büyük bir takım. Çok bekledik ama sonunda hedefe ulaştık. Bordo-mavi renlerden biz asla vazgeçmeyiz. Bu sevda hiçbir zaman bitmeyecektir." diyerek sözlerini tamamladı.