Trabzonspor'da yaprak dökümü

Karadeniz ekibi, Başkan Ertuğrul Doğan yönetimiyle birlikte gelecek sezonun planlamalarına hız verdi. TS'de Vitor Hugo'nun ardından Hamsik ve Bruno Peres'in de takımdan ayılması bekleniyor.

AKŞAM

Bu sezon ligde şampiyonluk yarışından kopan Trabzonspor, yeni başkan Ertuğrul Doğan'la gelecek sezonun kadro planlamasını yapıyor. İlk hedefinin sürdürülebilir ekonomi olduğunu dile getiren Doğan yönetimi, öncelikli olarak kulübü yüksek maaş yükünden kurtarmak istiyor. Bu sebeple Bordo-Mavililer'de yaprak dökümü yaşanıyor. Fırtına'da Vitor Hugo'nun ardından Slovak yıldız Marek Hamsik ve Brezilyalı sağ bek Bruno Peres de takımdan ayrılacak. İki futbolcunun da ülkelerine dönmeleri bekleniyor. Peres'in 2024 yılının haziran ayına kadar sözleşmesi bulunuyordu. Takımdan ayrılan Vitor Hugo'nun ise annesinin sağlık sorunları nedeniyle ülkesine döndüğü öğrenildi. Bordo-Mavililer, Brezilya ekiplerinden Bahia ile anlaşmaya vardı. Brezilyalı futbolcunun, salı günü yeni takımına imza atması bekleniyor. Vitor Hugo, 2020 yılında Palmeiras'tan 3.2 milyon euro bedelle transfer edilmişti. Dış basındaki çıkan haberlere göre ise Slovak yıldız Hamsik'in takımdan ayrılmasına iki sebep gösterildi. Haberde, oyuncunun yaşının ve yaşadığı sakatlıkların etkili olduğu vurgulanırken, Trabzonspor'un mali sorunlarının oyuncuyu da etkilediği belirtildi.

DOĞAN'LA İLK MAÇ

Karadeniz ekibi, yeni başkan Ertuğrul Doğan ile ilk maçına çıkacak. Kayserispor ile karşılaşacak Bordo-Mavililer'de tedavileri devam eden Serkan Asan, Dorukhan Toköz, Trezeguet ve Naci Ünüvar yok. Hugo da transferi nedeniyle şans bulamayacak. Öte yandan Bordo-Mavililer, Kayserispor maçı hazırlıklarını tamamladı. Isınmanın ardından dar alanda pas yapan Orhan Ak yönetimindeki Fırtına, antrenmanın son bölümünde taktik çalıştı. Ak, sık sık uyarılar yaptı.