Trabzonspor'da Marc Bartra işi çözüldü! İşte bonservisi ve geliş tarihi

Trabzonspor, Marc Bartra transferinde mutlu sona ulaştı. Transferde önceliği sağ stopere veren Trabzonspor, Real Betis forması giyen Marc Bartra'yı Türkiye'ye gelme konusunda ikna etti. Taraflar arasında hiçbir problem kalmadı.

AKŞAM

Uzun süredir stoper bölgesine takviye yapmak isteyen Trabzonspor, birçok isimle görüşmelerde bulunmuş ancak imza attıramamıştı. Son olarak Real Betis'in 31 yaşındaki İspanyol savunmacısı Marc Bartra için kulübüyle anlaşan Karadeniz Fırtınası bu kez de Türkiye'ye gelmek istemeyen 1.84 boyundaki oyuncuyla bire bir temaslarda bulundu.

Yapılan görüşmelerin ardından Bartra'nın kafasındaki soru işaretlerinin giderildiği öğrenildi. Tecrübeli futbolcunun en geç 1 hafta içinde yeni takımına katılması bekleniyor

MARC BARTRA BARÇA ALTYAPISINDA YETİŞTİ

Futbola İspanyol ekibi Espanyol altyapısında başlayan Marc Bartra sonrasında Barcelona'nın altyapısına geçiş yapmıştı. A Takım'a kadar yükselen yıldız futbolcu, 2016 yılında 8 milyon euro karşılığında Almanya'nın Borussia Dortmund ekibine transfer oldu.

30 Ocak 2018'de 10.5 milyon euro karşılığında Real Betis'e geçen Marc Bartra, o tarihten beri La Liga'da boy gösteriyor. 14 kez de İspanya Milli Takımı'nda şans bulan deneyimli stoper, ülkesi adına 1 gol kaydetti. Marc Bartra, Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın kafasındaki kriterlere tam uyuyor.

KALESİNDE GOL GÖRMEDİ

Hem lig hem Türkiye Kupası hem de Avrupa kulvarını düşünen Bordo-Mavililer bu sebeple savunma hattına tecrübeli bir isim eklemek istiyordu. Bartra'nın bu hafta içinde yeni takımına katılması bekleniyor.

Real Betis'e 4-5 milyon euro civarında bir bonservis bedeli ödenecek. Vitor Hugo'dan çok memnun olan Abdullah Avcı, onun stiline yakın bir futbolcuyu daha kadroda görmek istiyordu. Bordo-Mavililer bu sezon Süper Kupa da dahil 3 resmi maça çıktı. Şu ana kadar ise kalesinde gol görmedi.