Trabzonspor'da Krzysztof Piatek kaçtı! Elde 2 aday var

Roma'da forma şansı bulamayan Özbek golcü Eldor Shomurodov ve Ukraynalı Artem Dovbyk, Karadeniz ekibine en yakın golcü adayları. Diğer aday Polonyalı Krzysztof Piatek ise İtalya'ya dönme kararı aldı.

AKŞAM

Andreas Cornelius'un âni ayrılığı Trabzonspor Yönetimi'ni golcü bulma konusunda sıkıntıya soktu. Karadeniz ekibinin portföyünde bulunan yıldız forvetler için görüşmeler sürüyor. Bunlardan birincisi Dnipro'nun golcüsü Artem Dovbyk...

Daha önce de Türk takımlarının gündemine gelen Artem Dovbyk'e Karadeniz ekibinin ilgisini doğrulayan Ukrayna basını, görüşmelerin sürdüğünü duyurdu. Yıldız forvet dün gece yaptığı açıklamada, "Artık yeni bir meydan okuma zamanı geldi. Kulübümden ayrılmak istiyorum. Anlayış bekliyorum" dedi.

ÖZBEKLERE GÖRE SHOMURODOV

Özbek spor haberleri sitesi sports.uz ise Trabzonspor'un Eldor Shomurodov'la yakından ilgilendiğini bildirdi. Sitede yer alan haberde, "Shomurodov'a 3 önemli talip var. Bologna, Torino ve Trabzonspor.

Tammy Abraham, Stefan El-Shaarawy, Paulo Dybala'nın oynadığı Roma'da forma şansı bulması zor olan Shomurodov'un formunu korumak için en iyi seçenek ayrılmak gibi görünüyor. Oyuncunun bu tekliflerden birini değerlendirmesi doğru bir yol olacak. Türkiye'den daha önce Beşiktaş da Özbek oyuncu hakkında bilgi almıştı. Ancak onun Roma'da kalma isteği bu transfere engel oldu" ifadeleri kullanıldı.

POLONYALI ÇİZME'Yİ TERCİH ETTİ

Karadeniz ekibinin bir diğer golcü adayı da Polonyalı Krzysztof Piatek'ti. Ancak Polonya basını oyuncunun Alman Hertha Berlin kulübünden ayrılıp, İtalya'ya döneceğini yazdı. Haberde şu ayrıntılara yer verildi:

Andreas Cornelius'un ayrılmasından sonra Trabzonspor onu almak için bir girişimde bulundu. Hertha'ya sezon sonunda kalıcı satın alma seçeneğiyle bir kiralama teklifi yapıldı. Ancak 27 yaşındaki oyuncunun önceliği İtalya'ya dönmekti. Salernitana yetkilileri ile yaptığı görüşmeden mutlu ayrıldı. Trabzonspor'da olduğu gibi satın alma seçeneğiyle bir kiralama sözleşmesi imzalanacak.