(Trabzonspor-Beşiktaş) Aybaba'dan 'Trabzon fedası'

Serkan Yetkin Trabzonspor-Beşiktaş maçını aksam.com.tr için yorumladı.

Beşiktaş, Galatasaray'ın puan kaybetmesiyle birlikte şampiyonluk sözünü daha çok telaffuz etme şansıyla çıktı Avni Aker'de sahaya. Trabzonspor ligde oynadığı son 10 maçta sadece 2 kez kazanabilmiş, Beşiktaş ise ligde oynadığı son 2 maçı da kazanmıştı. Doğal olarak favori Beşiktaş'tı. 

McGregor'un seromoniye çıkmaması ve Cenk'in son anda ısınarak sahaya çıkması tam bir şok oldu Beşiktaş için. Isınamadan maça çıkınca Cenk acaba demiştir çoğu insan. 

Daha 3. dakikada böyle adam paylaşımı olur mu dedirten bir pozisyon yaşadı Beşiktaş. Sonrasında derbinin manşeti Olcay Şahan girdiği pozisyonu değerlendiremedi. Saha dışına çıkıp Trabzon'dan Rize'ye gidiyordu az kalsın.

BU KEZ EMRE ÇIKTI, GÖKHAN GİRDİ

Emre beklediğimden kötüydü solda. Trabzonspor oldukça zorladı o kanattan Emre'yi. Fenerbahçe maçında girdi çok faydalı oldu ama 11'de başladığı Trabzonspor maçında hayal kırıklığı yarattı. Samet Aybaba bu kez tam tersini yaptı ve  Gökhan'ı aldı oyuna. Ama 65. dakikada 3 oyuncu değiştirme hakkını kullanmak oldukça ilginç. 

İlk yarıda kontrol Trabzonspor'da gibiydi ancak Beşiktaş ben her an atak yapabilirim hızlıca haberin olsun mesajını verince gol sesi çıkmadı. 

NIANG TRANSFERİ NOKTA ATIŞ

Niang transferinin Beşiktaş için nokta atışı olduğu yine ortada. Birebirlerdeki aktifliği, hücum presi, topu saklayarak takım arkadaşlarına alana başarıyla aktarması vs.. Daha ne olsun

Sinan Kurumuş'un oyundan çıkan Emre Özkan'ın üşümemesi için üzerini örtmesindeki takım ruhunu Olcay ve Oğuzhan'ın pozisyonunda göremedik. Görsek Beşiktaş golü bulmuştu zaten. 
Olcay, Fenerbahçe maçında da çoğu topu ezmişti ama son saniye golünü atınca geri planda kaldı bu. 2 pozisyonu harcadı Trabzonspor'a karşı.  
Beşiktaş biraz tempo yapsa durgun oyun yerine kafasında sezonu kapatmış olan Trabzonspor karşısında golü çoktan bulurdu. 

BU SEZONA YAKIŞMADI

Hem Trabzonspor hem de Beşiktaş kazanmaktan çok kaybetmemeyi ön plana alınca ortaya çıkmayan bir futbol izledik. Beşiktaş kazanmaya oynasa saldırsa kaybetse bile taraftar alkışlar. Ama bu kaybetmeyeyim oyunu yakışmadı bu sezonki futbol ruhuna Beşiktaş'ın
Beşiktaş'ın bu sezonki oyun yapısı kesinlikle kaybetmemeye oynamak değil. Takım gol yese bile daha fazlasını atmaya yönelik bir ruh içinde bunu değiştirmeye çalışmak doğru değil. 
Samet Hoca hafta içinde 'Biz şampiyonluğu hiç düşünmüyoruz' demişti şimdi bu oyun anlayışıyla kendisini daha iyi anlıyorum. Beşiktaş bu sezon Süper Lig'de ilk kez 0-0 berabere kaldı. Hem de Galatasaray'ın kaybettiği bir haftada. Ne kadar Feda dersen de sen Beşiktaş'sın, büyük takımsın bunu unutmamak lazım. 2. sıradaysan ve lider kaybetmişse ona göre oynamalısın. 
3 puan alabilecekken 1 puana razı olmak doğru mu? Bence değil... Samet Aybaba'dan Trabzon Fedası sözü bu maçın özetidir....

En kötü oyunu oynadık

Niang'a rağmen

Avni Aker'de gol sesi yok