Trabzonspor, Guelor Kanga ve Konstantinos Stafylidis ile anlaşmaya vardı

Şampiyonluğu Medipol Başakşehir'e kaptıran Trabzonspor'da gelecek sezonun transfer çalışmaları başladı. Bordo-Mavililerde başkan Ahmet Ağaoğlu, geçtiğimiz günlerde canlı yayında yaptığı açıklamada ‘4 oyuncuyla prensipte anlaştık' ifadesini kullanmıştı. Ağaoğlu'nun isim vermeden açıkladığı 4 futbolcudan 2'si ortaya çıktı. Bunlardan biri 10 numara bölgesinde görev alan Guelor Kanga, diğeri Hoffenheim'ın sol beki Konstantinos Stafylidis.

Yeni kadro planlamasını çok önceden yapmaya başlayan ve transferde düğmeye basan Trabzonspor, yeni sezona en hazır takım olarak girmeyi hedefliyor.

Başkan Ahmet Ağaoğlu da geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında sinyali vermiş, “4 oyuncuyla prensipte anlaştık” demişti. Bu isimlerden ikisi ortaya çıktı.

GUELOR KANGA

Öncelikli takviye yapılacak olan bölge orta saha. Anlaşılan oyuncu da taraftarlar için tanıdık bir isim: Guelor Kanga.

Sezon başında Sparta Prag ile oynanan UEFA Avrupa Ligi ön elemesinde müthiş bir performans gösteren Kanga, 2 maçta 1 gol, 2 asistlik skor katkısı sağlamıştı.

ÖN PROTOKOL YAPILDI

O günden beri Trabzonsporlular’ın transferini çok istediği Gabonlu orta saha ile ön protokol yapıldı. Bonservisi elinde olan 29 yaşındaki yıldız, merkezde 8 ve 10 numara pozisyonlarında forma giyiyor.

Kanga, pek çok teklif olmasına rağmen aylar önce Trabzonspor’a verdiği sözü tuttu. İş artık resmi imzaya kaldı.

KONSTANTINOS STAFYLIDIS

Anlaşma sağlanan diğer futbolcu Almanya’dan: Konstantinos Stafylidis. Hoffenheim’ın 26 yaşındaki sol beki, Novak’ın yerine düşünülüyor.

NOVAK ANLAŞMAYA YANAŞMAYINCA...

Yeni sözleşme konusunda bir türlü anlaşılamayan Novak’ın mevcut şartlarda takımda kalması çok zor gözüküyor.

Çek yıldız ile bağların kopması durumunda Stafylidis, Trabzonspor’un yeni sol beki olacak.

Karadeniz ekibi, anlaştığı Yunan futbolcuyu hazırda tutuyor. Kulübü Hoffenheim da bonservis konusunda zorluk çıkartmıyor.

(Fanatik)