Trabzonspor Fenerbahçe'yi işte böyle yıkacak

Süper Lig'e bomba gibi bir başlangıç yapan Trabzonspor ilk 8 hafta sonunda topladığı 18 puanla Fenerbahçe'nin ardından ikinci sırada bulunuyor. 9. hafta mücadelesinde ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşılaşacak Karadeniz ekibinde teknik direktör Abdullah Avcı yardımcılarıyla saniye saniye derbiye çalıştı.

Fotomaç

Teknik Direktör Abdullah Avcı, orta sahadaki iki tecrübeli yıldızıyla bu alanda Fenerbahçe'ye karşı teknik açıdan bir hayli üstün olduğunu düşünüyor. Usta çalıştırıcı bu ikiliyle oyunu şekillendirecek. Fotomaç'ın haberine göre; Marek Hamsik savunmadan çıkan ilk topları alacak. Ana dağıtım görevi Slovak yıldızda olacak. Kaleye yaklaştığında da şut deneyecek. Anastasios Bakasetas ise Fenerbahçe kalesine çok daha yakın oynayacak. Fırsatını bulduğu her an raket gibi kullandığı sol ayağıyla gol arayacak.

AKTÖRLER NWAKAEME-CORNELIUS

Karadeniz temsilcisinde Abdullah Avcı'nın hücumda ayaklarına baktığı diğer iki isim ise Anthony Nwakaeme ile Andreas Cornelius. Avcı'nın amacı Hamsik ve Bakasetas'ın getireceği toplarla kanatta Nwakaeme'yi teke tekte bırakmak veya Kanarya'nın üçlü savunmasının arkasına kaçırmak. Bu andan sonra da Nwakaeme'nin özel yeteneklerine işi bırakıyor. Cornelius ise son dönemin formda stoperi Kim-Min Jae ile eşleşecek. Hava toplarında ona üstünlük kurarak gol arayacak. Aynı zamanda takım arkadaşlarına pozisyon hazırlayacak.

BİRLİKTE HAREKET

Abdullah Avcı bu maç için sloganı belirledi. 11 oyuncusunun saha içinde tek bir parça gibi hareket etmesini istedi. "Takım savunması, birlikte hücum ve dayanışma" felsefelerini öğrencilerine aşıladı.