Trabzonspor dünyanın gündeminde! ''Uzaydan bile görüldü''

Dünya basını Trabzonspor'un Yenikapı'daki tarihi kutlamasını, “Uzaydan bile görünen kutlama” diye duyurdu.

AKŞAM

Slovak basını İstanbul'a 1.100 km uzaklıktaki Trabzonspor'un şampiyonluk kutlamasının çok görkemli olduğunu yazdı. 'Uzaydan bile görülebilen bir kutlama. Trabzonspor 1.100 km uzaklıktaki İstanbul'u işgal etti" başlığıyla verilen haberde, Karadeniz ekibinin 250 bini aşkın taraftarının muhteşem bir görsel şova imza attığı belirtildi.

Yenikapı'daki kutlamaların tepeden bir görseline de yer verilen haberde, Türkiye'nin dördüncü büyüğünün uzun süredir zirveye hasret kaldığı ve Abdullah Avcı ile şampiyonluk başarısını yakaladığı hatırlatıldı.

Trabzonspor'un şampiyonluk vesilesiyle ne kadar olağanüstü bir kulüp olduğunu dünyaya gösterme fırsatı bulduğu da vurgulandı. Kutlamanın NASA tarafından da görüntülenme ihtimalinden söz edildi.

Haberin içeriğinde Şampiyonlar Ligi tarafından kutlamalara ilişkin yapılan, "Trabzonspor taraftarlarından güzel şampiyonluk kutlamaları. 38 yıl sonra şampiyonluk böyle kutlanır. Saf tutku, sevinç ve duygu" paylaşımına da yer verildi.

16 MİLYON HASAR VAR

Şampiyonluk kutlamaları sırasında tarlaya dönüşen Trabzonspor'un stadının onarım maliyeti çıkartıldı. Statta toplam 16 milyon TL'lik hasar oluştuğu belirtildi. Stadyumda zemin yenileme çalışmalarının 2.5-3 ay sürebileceği de bildirildi.