Trabzonspor, borsada da fırtına gibi

Puan farkı açıldı, Trabzonspor hisseleri borsaya tavan fiyatla giriş yaptı. Karadeniz ekibi son 6 ayda fiyatını 3'e katlarken, şirketin piyasa değeri de 2.81 milyar oldu.

AKŞAM

Spor Toto Süper Lig'de lider Trabzonspor rakipleriyle puan farkını açınca, borsada da coştu. Dün "TSPOR" koduyla işlem gören Bordo-Mavililer, günü tavan fiyattan kapattı. Güne 5.11 TL fiyattan başlayan hisseler daha açılışta tavan olup, 9.98 yükselişle 5.62'lik orana yükseldi.

Süper Lig'de namağlup liderliğini sürdüren ve şampiyonluğa yürüyen Karadeniz ekibinin böyle bir başarı elde etmesi durumunda hisselerin daha da yükselmesi öngörülüyor. 6 ay önce 2.19 düzeyinde bulunan Trabzonspor hisselerinin yükselmesiyle şirketin değeri de 2 milyar 810 milyon TL düzeyine yükseldi.

BÜYÜKLER DEĞER KAYBETTİ

Bordo-Mavili ekibin ezeli rakipleri ise dün borsada önemli değer kayıpları yaşadı. Güne yüzde 5'in üstünde değer kaybıyla başlayan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray hisseleri zaman zaman toparlansa da günü kayıpla kapattı.

İşte Trabzonspor'un transferdeki ilk hedefi

İDDAA'DA ORANLAR DEĞİŞTİ

Öte yandan İddaa, 12. hafta maçları ardından şampiyonluk oranlarını güncelledi. Trabzonspor'un oranı Beşiktaş galibiyeti sonrası 2.45'ten 2.15'e indi. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin oranları 4.10 olarak belirlendi. Galatasaray'ın oranı ise 5.00.

ÖZEL! Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta gündem Şenol Güneş