Trabzonspor Bakasetas'ı resmen açıkladı! İşte oyuncunun maliyeti...

Trabzonspor, Alanyaspor'dan Anastasios Bakasetas'ı renklerine bağladı. Karadeniz ekibi oyuncunun maliyetini borsaya bildirdi.

Trabzonspor Bakasetas'ı 3.5 yıllığına transfer ettiğini Kamuoyunu Aydınlatma Platformuna bildirdi.

Buna göre Trabzonspor, 10 numaralı oyuncu için Alanyaspor kulübüne iki taksit halinde 3 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Ayrıca Akdeniz ekibine; futbolcunun bir başka kulübe transfer olması veya kiraya verilmesi durumunda elde edilen transfer bedelinin, kulübe ödenen bedeller düşüldükten sonra kalan kısmının %20'si ödenecek.

OYUNCUNUN ALACAĞI AÇIKLANDI

27 yaşındaki oyuncuya ödenecek ücretler de KAP'a bildirildi. Buna göre 3.5 yıllık anlaşma imzalayan Bakasetas sezonun kalan dönemi için 600 bin Euro alacak, sözleşmesinin 3 yıllık kısmında ise her yıl 1 milyon 250 bin Euro kazanacak. Yunan orta sahanın serbest kalma bedeli ise 12 milyon Euro olacak belirlendi.

Trabzonspor ayrıca 'menajerlik hizmet bedeli' olarak, futbolcu ile olan sözleşmenin devam etmesi şartına bağlı olarak, futbolcuya ödenecek yıllık garanti ücretin %5'ini ödeyeceğini de borsaya bildirdi.

ANASTASİOS BAKASETAS KİMDİR?

Bakasetas 28 Haziran 1993 tarihinde Yunanistan'ın Korint şehrinde doğmuştur. 1.81 cm boyundadır. Futbola Asteras Tripolis'te başladı ve burada profesyonel oldu.

Thrasyvoulos ve Aris Selanik'te kiralık olarak forma giydikten sonra Panionios'a transfer oldu. 2016-2017 sezonunda 300 bin Euro karşılığında AEK tarafından satın alındı. Geçtiğimiz sezon ise Alanyaspor ile Türkiye macerasına başladı.

Kariyerinde 299 maça çıkan Bakasetas 63 gol kaydederken 40 asist yaptı. 33 kez de Yunanistan Milli Takımı formasını terletti.

Süper Lig’de bu sezon 19 maçta forma giyen oyuncu 7 gol 2 asistlik performans sergiledi. Bakasetas bu sezon toplamda 22 maçta 7 gol 4 asistlik performans sergiledi.