Trabzonspor - Beşiktaş

Trabzonspor'la Beşiktaş Avni Aker'de 0-0 berabere kaldı. Beşiktaş, lider Galatasaray'la aradaki puan farkını 2'ye indirme fırsatını kullanamadı.


Spor Toto Süper Lig'de 25. hafta mücadelesinde Trabzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Avni Aker'de oynanan mücadeleden gol sesi çıkmadı, maç 0-0 eşitlikle bitti. Beşiktaş şampiyonluk yolunda çok önemli bir 2 puan kaybetti. Şayet Siyah-Beyazlılar 3 puana ulaşabilse lider Galatasaray'la puan farkını 2'ye indirecekti. Bu sonuçla Trabzonspor 31, Beşiktaş 43 puana yükseldi.

ALİ ECE'NİN MAÇ YAZISI İÇİN TIKLAYIN

SERKAN YETKİN'İN MAÇ YAZISI İÇİN TIKLAYIN

MAÇTAN KARELER

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Trabzonspor'da Adrian ve Bamba, Beşiktaş maçıyla tekrar formalarına kavuştu. Beşiktaş'ta ise Gökhan Süzen'in yerine Emre Özkan, Veli Kavlak'ın yerine ise Oğuzhan Özyakup ilk 11 başladı. Emre Özkan ilerleyen dakikalarda yerini Gökhan Süzen'e bıraktı. Elindeki sakatlık nedeniyle kaleci McGregor son anda kadrodan çıkartıldı, Cenk Gönen kaleyi korudu. Maça Trabzonspor hızlı başladı, henüz 4. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Mustafa Yumlu'nun kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı. 11. dakika Zokora ceza sahası dışından topun gelişine çok sert vurdu, top az farkla auta gitti. İlk çeyrek saat sonrası Beşiktaş oyundaki dengeyi yakaladı. 24. dakikada Trabzonspor gole çok yaklaştı. Çok şık hareketlerle ceza sahasına giren Henrique'nin sert şutunu Cenk önledi.

NİANG ÇOK UĞRAŞTI

Beşiktaş'ta Niang hırsız, Holosko ise etkisizliği ile dikkat çekti. 28. dakikada Beşiktaş Niang'la gole yaklaştı. Hücuma çıkarken kaptırılan top Trabzonspor kalesinde tehlikeye dönüştü. Topu ceza sahasına kadar süren Niang'ın çektiği şut dışarı çıktı.

PENALTI VAR MI YOK MU?

30. dakikada Fernandes, Olcay'la yaptığı verkaç sonrası ceza sahasına girdi ve yerde kaldı ama Fırat Aydınus oyunu devam ettirdi. Bu pozisyon sonrası Beşiktaşlı oyuncular hakeme uzun süre itiraz etti. İlk yarının son bölümünde Teknik Direktör Samet Aybaba oyuna müdahale etti, Eme Özkan'ın yerine Gökhan Süzen oyuna dahil oldu. İlk yarı iki takımın da mücadelesi gol getirmedi, beraberlikle soyunma odasına gidildi.

ERSAN DEVAM EDEMEDİ

Beşiktaş'ta ilk yarı hafif sakatlık geçiren Ersan Gülüm, ikinci yarıda yerini Escude'ye bıraktı. Maçın ikinci yarısında da oyun temposuz geçti. Beşiktaş, 51. dakikada gizli golcüsü Olcay Şahan'ın ayağından gol kaçırdı. 55. dakikada ise müthiş hareketlerle ceza sahasına giren Oğuzhan Özyakup'un çabası gol getirmedi. 

HENRİQUE ÇIKTI, SAPARA GİRDİ

Trabzonspor'da ise 58.dakikada Henrique'nin yerine Sapara oyuna dahil oldu. 79. dakikada Niang'ın şutunu Onur çeldi. İlerleyen dakikalar da gol getirmedi, maç başladığı gibi berabere bitti. 

Trabzonspor: Onur, Serkan, Mustafa, Bamba, Cech, Zokora, Soner, Halil, Adrian, Olcan, Henrique

Beşiktaş: Cenk, Fernandes, İbrahim Toraman, Sivok, Olcay, Hilbert, Oğuzhan, Ersan, Emre, Holosko, Niang