Toprak dünya şampiyonu

Bu sezon üst üste 13 yarışta lider olarak organizasyon tarihinin en yüksek seri birincilik rekorunu elinde bulunduran Toprak Razgatlıoğlu, Superbike'ın son ayağındaki 1. yarışı 2. sırada tamamladı ve dünya şampiyonu oldu.

AKŞAM SPOR

Toprak Razgatlıoğlu, İspanya'da gerçekleşen 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın ilk yarışında ikinci olarak puanını 493'e çıkardı ve bu başarıyla birlikte ikinci kez dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Sezonun son ayağının ilk yarışında Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, damalı bayrağı 2. sırada geçmeyi başardı ve şampiyonluğunu ilan etti. Puan farkını 37'nin üstünde tutan Milli motosikletçi, bugün gerçekleştirilecek olan yarışların sonucuna bakmaksızın şampiyonluğu garantiledi.

WSBK'de Yamaha takımıyla 2021 sezonunda ilk şampiyonluğunu kazanan Toprak, 2024 sezonunda Rokit BMW takımıyla adını ikinci kez zirveye yazdırdı. Rokit BMW ise tarihinin ilk WSBK şampiyonluğunu Toprak Razgatlıoğlu ile birlikte kazandı.

Bu sezon üst üste 13 yarışta lider gelerek en yüksek seri birincilik rekorunu da elinde bulunduran ve 2024 sezonunda toplam 25 kez podyuma çıkan Razgatlıoğlu, bu yarışlarda 17 birincilik, 6 ikincilik ve 2 üçüncülük elde ediyor.

BANA 'KARİYERİN BİTTİ' DEDİLER

Toprak Razgatlıoğlu, kutlamaların ardından şunları söyledi: "Çok teşekkür ederim. Benim için kolay bir sezon olmadı. BMW ile başladığımızda, 'senin kariyerin bitti' dediler bana. Şimdi ise şampiyon oldum. Bunu hak ettik. Biz dünya şampiyonuyuz."

UZAY GEMİLİ KUTLAMA

Razgatlıoğlu şampiyonluğunun ardından sıra dışı bir kutlama yaptı. Uzay gemisine binen Milli motosikletçi altın rengindeki şampiyonluk tulumunu giymesinin ardından 1 numaralı motoru ile podyuma yöneldi.