Tokatçı (!) başkan cezaevinde

Dünyanın gözü önünde hakeme attığı yumruğu ‘tokat' diye savunan Faruk Koca, cezaevine girmekten kurtulamadı.

AKŞAM SPOR

Ankaragücü-Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldıran ev sahibi ekibin başkanı Faruk Koca, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Koca ile birlikte kulüp tarafından VİP bilet ile stada alınan şüpheliler Yunus Şahin ile Kenan Çelikkaya'nın da 'kamu görevlisini, yerine getirdiği kamu görevleri nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak' suçundan tutuklandıklarını açıkladı. Çelikkaya, "Tekme salladım ama denk geldi mi bilmiyorum" dedi. 3 kişi için adli kontrol kararı verildi. Koca'nın ifadesi dikkat çekti. İSTİFA EDEREK ÖZÜR DİLEDİ Meler'e attığı yumrukla dünya basınında gündem olan Koca, "Benim attığım tokat kırığa sebebiyet vermez. Attığım tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu, daha sonra kendisini yere attı. Kalp rahatsızlığım olduğu için beni hemen uzaklaştırdılar" dedi. Faruk Koca, kulübün sosyal medya hesabından istifasını duyurarak özür diledi: "Başta Sayın Meler ve ailesi olmak üzere; Türk hakem camiasından, spor kamuoyundan ve milletimizden özür diliyorum."

İSTİFA EDEREK ÖZÜR DİLEDİ

Meler'e attığı yumrukla dünya basınında gündem olan Koca, "Benim attığım tokat kırığa sebebiyet vermez. Attığım tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu, daha sonra kendisini yere attı. Kalp rahatsızlığım olduğu için beni hemen uzaklaştırdılar" dedi. Faruk Koca, kulübün sosyal medya hesabından istifasını duyurarak özür diledi: "Başta Sayın Meler ve ailesi olmak üzere; Türk hakem camiasından, spor kamuoyundan ve milletimizden özür diliyorum."

PİŞMANLIK BELİRTİSİ YOK

Tutuklanarak cezaevine gönderilen Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, adliye çıkışı gülümseyerek araca bindi. Koca'nın bu rahatlığı tepkileri artırdı.

FARKLI YÖNTEM BUYMUŞ

Koca'nın 14 Ocak'ta Adana Demirspor'un 3-1 kazandığı maçın ardından "Hakemler tarihte görülmemiş büyük tepkilerle karşılaşabilirler. Farklı yöntemlerin olacağını bilmelerini isterim" sözleri akıllara geldi.

ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ

Hakem Meler ise ifadesinde şunları söyledi: "Yere düştüm, tekmelediler. Faruk Koca, tüm hakem arkadaşlarım ile bana 'Sizi bitireceğim' dedi. Bana 'Seni öldüreceğim' dedi."