Tiflis'te beş skandal! Ergin Ataman, 12 Dev Adam'ın Gürcistan'da yaşadıklarını tek tek anlattı

Ergin Ataman, A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Gürcistan'da yaşadıklarını madde madde sıraladı: 1- Saldırıya uğradık. 2- Polisler tarafından tartaklandık. 3- Otelde aç bırakıldık. 4- İdmana gidip gelmek 45 dakika, güvenlik yok. 5- 22 saniye göz göre göre oynatılmadı, kural hatası yapıldı.

A Milli Erkek Basketbol Takımımız, Gürcistan'da düzenlenen EuroBasket A Grubu 3. maçında Gürcistan'a 88-83 mağlup oldu. Ancak maçta kural hatası yapıldı, maç sonu ise Gürcü oyuncular ile güvenlik güçleri Furkan Korkmaz'a saldırdı. Konuyla ilgili konuşan Başantrenörümüz Ergin Ataman, Gürcistan'ın Başkent'i Tiflis'te yaşanan skandalları madde madde sıraladı:

1-) RESMEN SALDIRIYA UĞRADIK!

Furkan soyunma odasına girerken Bitadze, Shengelia ve Sanadze, Furkan'a gelip saldırdılar. Saldırmak için maç sırasında soyunma odasına gittiler. Orada onu korumaya çalışan kondisyonerimiz kapıyı açmaya gittiğinde darbe alıp yere düşüyor. Sonuçta Furkan'ı koç odasına saklıyorlar. Bunların hepsi görüntülerde ortaya çıkıyor.

2-) POLİS TAKIMIMIZI TARTAKLADI

Gürcü polisi takımı tartakladı. Tüm takımımızı iterek soyunma odasına gönderdi. Ne yazık ki Ömer Onan ve Hüseyin Beşok'u tartakladılar. Bunlar çok büyük bir gölge düşürdü FIBA organizasyonuna.

3-) OTELDE OYUNCULARIMIZ AÇ!..

Burada saçma sapan ve çağ dışı kalmış bir organizasyonla karşı karşıya kaldık. Otelde oyuncularımız aç durumda. Sporcu beslenmesiyle alakası olmayan bir beslenmeyle ayakta durmaya çalışıyoruz.

4-) İDMANA GİTMEK 45 DAKİKA!..

Geldiğimiz günden beri 45-50 dakika yol gidiyoruz. Polis koruması yok. Bu konuda şaşkınlık içindeyim.

5-) TAM 22 SANİYE OYNATILMADI!

Maçın uzatma bölümünde 22 saniyenin göz göre göre oynatılmamış olması bir skandal. Maçın uzatmaya gittiğini, son topun 2 saniye kala bizde olduğunu düşünürsek o 22 saniyeyi koyunca 24 saniyelik hakkımız olacaktı. Gerekli hukuki itirazımızı yaptık. Maç saatinde yapılan bu tür değişiklikler kural hatasına giriyor. Resmi olarak, anında, maç oynanırken yaptık, itirazı. Bizi püskürttüler masadan. İspatıyla birlikte maçın sonucuna itiraz ettik. Maçın tekrarını veya son 4.5 dakikanın tekrar oynanmasını istedik.