Thomas Tuchel'den Roman Abramovich'e tepki: Bir adada değiliz, dikkatimiz dağılıyor

Thomas Tuchel, Chelsea'nin konsantrasyonunu toplamaya çalışıyor. Rusya-Ukrayna gerilimi İngiliz devi Chelsea'yi çok etkiledi. Maviler'in Rus sahibi Roman Abramovich'in İngiltere'ye girişinin yasaklanması ile başlayan süreç, Rus milyarderin kulübü satılığa çıkarması ile devam etti. Chelsea'nin futbol dışı gündemi futbolcular ve teknik ekibi de içine çekti. Chelsea'nin son basın toplantısında basın mensuplarından sürekli Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili sorular alan Thomas Tuchel isyan etti ve tepkisini gösterdi. Alman çalıştırıcı Luton Town maçından sonra, ''Bir adada yaşamıyoruz, Abramovich dikkatimizi dağıtıyor.'' diyerek içinde oldukları durumdan memnuniyetsizliğini ortaya koydu.

Aksam.com.tr

Çeviri: Bilal Sadi

Thomas Tuchel, Chelsea'yi Rusya-Ukrayna geriliminin etkilerinden kurtarmaya çalışıyor. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından İngiltere devleti büyük tepki göstermiş, yaptırım kararları almıştı. Bu yaptırımlardan en çok etkilenen Maviler oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığı ile bilinen Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich'in İngiltere'ye girişi yasaklandı ve pasaportu iptal edildi. Bu yaptırımların ardından sürekli Abramovich ile ilgili sorulara maruz kalan Chelsea Teknik Direktörü Thomas Tuchel, Rus milyardere tepki gösterdi.

THOMAS TUCHEL'DEN ABRAMOVICH'E TEPKİ

Aksam.com.tr'nin BBC'den aktardığına göre, 48 yaşındaki Alman teknik direktör FA Cup'taki Luton Town maçının ardından BBC'ye konuştu ve Roman Abramovich'e tepkisini dile getirdi. Tuchel, Maviler'in sahibi Abramovich ile ilgili çıkan haberlerin takım olarak dikkatlerini dağıttığını ve bu konunun bir an önce son bulması gerektiğini dile getirdi.

Tuchel, kulübün Rus devletiyle bağları olan patron Abramovich hakkında hafta boyunca maruz kaldığı soruların ardından, olası bir satışın gerçekleşmesinin ardından Chelsea'nin dikkatini futbola daha iyi odaklayabileceğini belirtti.

Thomas Tuchel, oyuncularının "Bir adada yaşamadıklarını" ve konunun önüne geçmek için mücadele verdiklerini itiraf etti.