Thomas Tuchel: Yerimde duramıyorum

Chelsea'yle Manchester City'yi yenip UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Thomas Tuchel, mutluluktan uyuyamadığını söyledi: “Yerimde duramıyorum. Hiç gerçekçi gelmiyor ama bu başarıyı pek çok sevenimizle paylaşabilmek fantastik bir duygu. Heyecan ve mutluluktan hiç uyuyamadım. Bu inanılmaz.”

AKŞAM

UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını sezon ortasında göreve geldiği Chelsea'ye kazandırarak büyük bir başarıya imza atan Thomas Tuchel açıklamalarda bulundu. Hem 90 dakika sırasında hem de zaferin ardından heyecanlı anlar yaşayan Alman teknik adam, "Yerimde duramıyorum. Hiç gerçekçi gelmiyor ama bu başarıyı pek çok sevenimizle paylaşabilmek fantastik bir duygu. Heyecan ve mutluluktan hiç uyuyamadım. Bu inanılmaz bir olay." yorumunda bulundu.

"TAHMİN ETTİĞİMİZ 11'Dİ"

Chelsea Teknik Direktörü, "Manchester City'ye karşı tabii her dakika ilerledikçe daha zordu. Burada bizim inancımız ortaya çıktı. Sürekli ikili mücadele kazanarak zaferimizde kilit rol oynayan faktörü yerine getirdik. Mücadeleci bir oyun ortaya koyduk. Oyuncularım fiziksel olarak maçta çok iyi bir iş çıkardılar. Guardiola da tam tahmin ettiğimiz 11'i sahaya sürdü. Çok iyi bir stratejimiz vardı ve açıkçası şans da yardım etti." şeklinde konuştu.

"NİNEME TELEFON AÇTIM"

Tuchel, "Aslında oyuncularımın mucize yaratmaları gerekmiyordu, sadece güçlü olmaları gerekiyordu. Daha fazla fırsat elde edip maçı kontrataklarda daha rahat bitirmek isterdik ama eksiğimiz topa sahip olmaktı. Yine de 1-0 kazandık. Ailem statta olduğu için kimseyi aramama gerek kalmadı. Ama nineme telefon açtım ve sevincimi paylaştım. Onun bendeki yeri çok ayrıdır. Şu anda bu inanılmaz başarının tadını çıkarmaya çalışıyorum." dedi.

KANTE NEREDEN NEREYE

1998'de Fransa'da sokakta çöp toplayan Chelsea'li Kante, son olarak Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. Yıldız futbolcu, "Mücadeleci ruhum var ama özellikle takım halinde mücadele etmemiz her şeyden önemliydi." dedi.

"AKLIMI KULLANAMIYORUM"

Manchester City Menajeri Guardiola, "Chelsea'ye kaybettik ve duygularım çok yoğun. Aklımı kullanıp gelecek hakkında öngörüde bulunamayacağım" dedi.

Şampiyonlar Ligi finalinde Chelsea'ye 1-0 kaybeden M.City'de Menajer Guardiola, "Duygularım o kadar yoğun ki aklımı kullanarak gelecek sezon hakkında öngörüde bulunamayacağım. Pandemi nedeniyle de sezonun nasıl geçeceğini kestirmek çok güç. Zamanla neler olacağını göreceğiz. Bugün elimizden gelen her şeyi yaptık ama gelecekte daha güçlü döneceğiz. Çok çok iyi bir final oynadığımızı söyleyebilirim. Ama rakibimiz sıra dışıydı." dedi.

KOVACIC'İN ŞANSI

Chelsea'li Kovacic, 4. Şampiyonlar Ligi zaferini kazandı. 3 kez de Real Madrid'de bu başarıya ulaşan Hırvat futbolcu, 4 finalde toplam 45 dakika bile oynamadı! Ama 4 kupayı da kaldırdı.