Burak Elmas'tan İrfan Can Kahveci sözleri

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, son dönemde yaşananlarla ilgili olağanüstü basın toplantısı düzenledi. ‘TFF'yi istifaya davet etmiyorum, bunun bir mecburiyet olduğunu söylüyorum. Kulüplere rağmen görevde olduklarını dile getiriyorum' diyen Burak Elmas, İrfan Can Kahveci'ye verilen cezaya da değindi. Galatasaray'a verilen cezaların üst sınırdan verildiğini söyleyen başkan Elmas, basın toplantısı düzenlemesinin sebebinin sadece İrfan Can Kahveci'ye verilen ceza olmadığını belirtti.

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, son haftalarda verilen TFF Disiplin Kurulu cezaları ve MHK atamalarına yönelik olağanüstü basın toplantısı düzenledi. 'TFF'yi istifaya davet etmiyorum, bunun bir mecburiyet olduğunu söylüyorum' ifadelerini kullanan Burak Elmas, İrfan Can Kahveci'ye verilen ceza hakkında da konuştu.

Burak Elmas'ın açıklamaları şöyle:

"Bu toplantıyı Galatasaraylılar için yapıyorum. Maçlar sonrası demeç vermemeye özen gösterdik. Sizlerin önüne çıkmak beni mutlu etmiyor. Mümkün olduğu kadar çıkmak istemiyorum. Birtakım hassas konularda sizlerin karşısına çıkmak zaruret haline geldi.

Bugün bağırmak, çağırmak, masaya yumruğunu vurmak gibi beklentilerin olduğunu biliyorum ama bunların etkisi çok kısa. Bugün böyle bir beklentiniz varsa bunu göremeyeceksiniz.

"AMACIMIZ POPÜLER OLMAK DEĞİL"

Biz sürdürülebilir ve geleceği olan bir Galatasaray vaat ederek göreve geldik. Bizim amacımız popüler olarak değil, Galatasaraylı olarak bu koltuktan ayrılmak. Benim için en önemlisi benim Galatasaray vicdanım. Galatasaray'a asla yanlış yapamam.

"TÜRK FUTBOLU DİBİ GÖRMÜŞ DURUMDA"

Bizim üzerimizde dönem dönem baskılar oluşturulmaya çalışılıyor. Boyun eğmeyeceğiz! Türk futbolu dibi görmüş durumda.

"BÜTÜN KARAR VE CEZALARDA ADALET İSTİYORUZ"

TFF ile ilgili gerekli açıklamaları yaptım. Bu açıklamaların arkasındayım. TFF'ye gittiğimizde sadece kendimiz için değil tüm kulüpler için konuşuyoruz. Kendimize değil Türk futboluna adalet istiyoruz. Bütün kararlarda ve cezalarda adalet istiyoruz.

HAKEM ATAMALARI

Değişik maçlarda hakemlere verilen cezalardaki standartsızlığın hakemleri uyarmak amaçlı olduğunu da biliyoruz. Başka takımların maçlarını kötü yöneten hakemlerin aldığı cezalarla, Galatasaray'ın maçını kötü yöneten hakemler farklı ceza alıyor. Bizim maçımızı kötü yöneten hakemler ertesi hafta maç alırken diğer takımların maçlarını kötü yöneten hakemler uzun süre ceza alıyor.

Mevcut federasyon kulüplere rağmen görevine devam etmekte kararlı.

Bağırarak, çağırarak kimseye mutluluk dağıtmayacağım. Gerekli bütün mercilerde konuşarak Galatasaray'ın hakkını savunacağım. Senelerce bağırıp çağırıp bir yarar göremeyen kulüpler oldu, biz de dahil...

Bugün bir değişikliğe gidilmesi gerekiyor.

En önemli problem liyakatsiz insanların kulüplere rağmen kararlar alabiliyor olmaları. Biz bu sistemi diğer kulüplerle birlikte değiştirme iradesini masaya koyduk.

Artık Türk futbolunda çıkmaz sokağın sonuna gelindi.

TFF'YE SERT MESAJ

TFF'yi istifaya davet etmiyorum, bunun bir mecburiyet olduğunu söylüyorum. Kulüplere rağmen görevde olduklarını dile getiriyorum. Gayet net.

İRFAN CAN KAHVECİ'NİN CEZASI ÜZERİNE

Bugün bu basın toplantısını düzenlememin sebebi sadece İrfan Can Kahveci'ye verilen ceza değil. Cezaları niye alt sınırdan verdiniz demiyoruz. Suçun bir cezası vardır ve bu kuruma, kişiye göre verilmez. Galatasaray'a verilen cezaların üst sınırdan verilmesi alışkanlık oldu.

"5 SENELİK BİR PLAN İÇİN GELDİK"

Ben seçilirken kısa vadeli şampiyonluk sözü vermedim. İleriye dönük istikrarlı başarı hedefleyen bir kulüp sözü verdim. 5 senelik bir plan için geldik, bu hedefe ulaşmamızın önündeki en büyük engel futbolu yönetenler.

Kimseye jest yapılmasın! Jest yapılacaksa bütün kulüplere yapılsın. Sert kararlar alınacaksa bütün kulüplere karşı alınsın. Radikal hamlelerimizi uygulamadan ya da uyguladığımızda öğrenirsiniz.

"SONRAKİ FEDERASYON BAŞKANI POPÜLER OLMASIN"

Bundan sonra gelecek federasyon başkanının popüler olmamasını istiyorum. Gelenlerin herkese eşit olmasını talep ediyoruz. Popüler başkan değil, her takıma eşit olacak yönetimler istiyoruz.

Galatasaray maçları üzerinden hakemlere mesaj veriliyor. Salı günü Şampiyonlar Ligi müsabakası yönetecek hakemi pazar günü bizim maça atadılar. Genelde sakatlık riskini göze alarak böyle atama yapılmaz.

"FUTBOLCULARIMIZ ENDİŞEYLE SAHAYA ÇIKIYOR"

Futbolcularıma bu kararlar etki yapıyor. Mücadelelerinin karşılığını alıp alamayacaklarının endişesiyle sahaya çıkıyorlar. Aynı maç içerisinde onlara verilen kararlarla, rakiplere verilecek kararın eşit olmayacağını biliyorlar.

"ÖNÜMÜZDE ENGELLER VAR"

Galatasaray, Avrupa'da mücadele eden tek camia. Kadınlar için rakibimizle birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Türk sporuna bu kadar katkı yapmaya çalışırken, önümüzde engeller var. Bu engellerin artık ortadan kalkması lazım.

Futbolun piyasası çok daraldı. Popülaritesi ve izlenmesi düşüyor. Bunun sebebi sadece dönemsel şartlar değil, futbolun kötü yönetilmesi. Futbolun düzgün yönetilerek marka değerinin artması lazım.

"TFF'DEN BEKLEDİĞİMİZ KARŞILIĞI BULAMADIK"

TFF'yi ziyaret ettiğim için pişman değilim. Doğruyu yapmadan karşınızdaki kişilerin samimiyetini anlayamazsınız. Beklediğimiz karşılığı bulamadık diyebilirim.

"GALATASARAY'IN TFF'DEKİ KİŞİLERE ARTIK GÜVENİ YOK"

TFF içinde iki grubun seçim çalışması var. Kişiler üzerinden böyle bir kavga yürütmeyi doğru bulmuyorum. Galatasaray Yönetimi bugün itibariyle TFF'de yapılan görüşmelere ve kişilere samimiyeti yoktur. Onların söyledikleri şeylere güvenip hareket etmeyeceğiz.

Bu son konuşmamız. Bir daha konuşmayacağız. Bizim çok önemli maçlarımız var, bunlara konsantre olacağız."