TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de şampiyonlar açıklandı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle iptal edilen TFF 2. Lig'de Yılport Samsunspor ile Bandırmaspor, TFF 3. Lig'de ise Serik Belediyespor, Kocaelispor ile Karacabey Belediyespor, şampiyon ilan edildi.

AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulunun aldığı karara göre, TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta lider durumda olan Yılport Samsunspor ile Kırmızı Grup lideri Bandırmaspor şampiyon olarak TFF 1. Lig'e yükseltildi.

TFF 3. Lig 1. Grup lideri Serik Belediyespor, TFF 3. Lig 2. Grup lideri Kocaelispor ile TFF 3. Lig 3. Grup lideri Karacabey Belediyespor da TFF 2. Lig'e terfi ettirildi.

TFF 2. Lig'de gruplarında ikinci ile beşinci sırada bulunan Beyaz Grup'ta Manisa Futbol Kulübü, Hekimoğlu Trabzon, Sancaktepe Futbol Kulübü ile İnegölspor, Kırmızı Grup'ta ise Ankara Demirspor, GMG Kastamonuspor, Tuzlaspor ve Sakaryaspor'un play-off oynaması kararlaştırıldı.

TFF 3. Lig'de de gruplarında ikinci sıra ile beşinci sıra arasında yer alan 1. Grup'ta Anagold 24Erzincanspor, 68 Aksaray Belediyespor, 1928 Bucaspor, Artvin Hopaspor, 2. Grup'ta Belediye Derincespor, Turgutluspor, Esenler Erokspor, Karşıyaka, 3. Grup'ta ise Somaspor, Pazarspor, Nevşehir Belediyespor ile Muğlaspor takımlarının play-off'ta mücadele etmesi kararı verildi.

Süper Lig'in başlangıç tarihi 11 Eylül

Tek maç eleminasyon sistemine göre Antalya'da 20-28 Temmuz tarihleri arasında oynanacak gece maçları sonucunda, TFF 1. Lig'e yükselecek 1 takım ve TFF 2. Lig'e yükselecek 3 takım belirlenecek. Play-off eşleşmeleri lig ikincisi ile lig beşincisi, lig üçüncüsü ile de lig dördüncüsü olacak şekilde gerçekleşecek.

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Şanlıurfaspor, Kırmızı Grup'ta Kardemir Karabükspor, TFF 3. Lig 1. Grup'ta Tokatspor ve Manisaspor takımları matematiksel olarak küme düştü.

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'den TFF 3. Lig'e 11 grubun lideri terfi edecek.

Süper Lig'de yeni yabancı sınırı belli oldu

YILPORT SAMSUNSPOR'DA TFF 1. LİG'E YÜKSELME SEVİNCİ

TFF 1. Lig'e yükselen Yılport Samsunspor Genel Menajeri Mustafa Aztopal, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Yılport Samsunspor'un şampiyonluğunu tescillemesini sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Aztopal, AA muhabirine, sonuna kadar hak edilen bir şampiyonluğun mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Gruplarında 10 puan farkla lider olduklarını hatırlatan Aztopal, "Kalan 6 maçımızı da oynasaydık da zaten şampiyonluğumuzu 2 maç sonra ilan etmiş olacaktık. Hak ettiğimiz bir şampiyonluğumuz TFF tarafından tescilledi. 6 puan geriden gelip 10 puan fark atarak şampiyon olan başta teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam olmak üzere tüm oyuncularımızı tebrik ediyorum. Ayrıca kulüp başkanımız Yüksel Yıldırım'ın bize olan inancı ve desteğinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Aztopal, Samsunspor'un TFF 1. Lig'de başarılı olması için çalışmalara başladıklarını vurgulayarak, "Uzun yıllar sürecek bir başarının ilk adımını atmış bulunuyoruz. Önümüzdeki sezon da başarılı bir takım oluşturmak için transfer çalışmasını başlattık. Teknik direktör Sağlam'ın raporu doğrultusunda iç ve dış transferde oyuncularla görüşmelerimizi yapıyoruz." diye konuştu.

BANDIRMASPOR BAŞKANI GÖKSEL KARLAHAN: "ŞAMPİYONLUK HAYIRLI OLSUN"

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) aldığı kararla TFF 2. Lig'de Yılport Samsunspor ile şampiyon ilan edilerek bir üst lige çıkan Bandırmaspor'da sevinç yaşanıyor.

Bandırmaspor Kulüp Başkanı Göksel Karlahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Federasyonun aldığı kararla kulübün lider olduğu TFF 2. Kırmızı Grup'tan, şampiyon ilan edilerek TFF. 1 Lig'e yükselmesinden çok mutlu olduklarını söyledi.

Şampiyonluğun Bandırmaspor'a hayırlı olması temennisinde bulunan Karlahan, şöyle konuştu:

"Burada emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Lig devam ederken kulübümüz öndeydi. Oynanmış 28 maç vardı. Oynanmamış 6 maç vardı. Biz maçların oynanmasını istiyorduk ama maalesef dünyada ve Türkiye'de pandemi olması bizi aşan bir bir işti. TFF'nin ve yetkililerin kararına saygılıyız. Şampiyonluk hayırlı olsun."

Başkan Karlahan, pandemi nedeniyle kutlamaların kısıtlı olarak hafta içinde tedbirlere uyarak sembolik bir şekilde yapılacağını sözlerine ekledi.

Türkiye Kupası'nda final tarihi belli oldu