‘Tesadüf değil Kardeşlik!‘

Kartal Özmızrak: ''Başarı birbirini çekiyor. Bir kere olsa 'Tesadüf' diyebilirlerdi...'' Cedi Osman: ''Başarıların tesadüf olmadığını herkese gösterdik. Bu kardeşliktir.''

H. HAKAN EYÜPOĞLU - ÖZEL RÖPORTAJ

ŞAMPİYONLAR önceki gün kupa ile İstanbul’a geldi. "Türkiye’ye sizinle gurur duyuyor" tezahüratları ile karşılanan 'Altın Jenerasyon'un iki yıldızı Kartal Özmızrak ile Cedi Osman, AKŞAM’a özel açıklamalar yaptı. İki oyuncu da bu şampiyonlukların tesadüf olmadığı söyledi:

İSTİYORUZ VE BAŞARIYORUZ

Kartal Özmızrak: "Gerçekten muazzam bir duygu bizim için… Bunun çalışılmış bir şey olduğunu tesadüf olmadığını göstermek için bu kupa müthiş oldu. Ayrı bir mutluluk oldu. Takımın içinde kardeşlik çok iyi durumda. Başarı birbirini çekiyor. Çok istedikçe, çok çalıştıkça başarı da geliyor. Bir kere olsa 'Tesadüf' diyebilirlerdi. Ama isteyene, arzulayana başarı geliyor. Kupa geliyor. Hepimizin hedefi A Milli Takım ile Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonlukları kazanmak."

IVKOVİC BENİM İÇİN ŞANSTIR

Cedi Osman: "İyi bir takımdık. Birlik ve beraberlik çok üst düzeydeydi. Tüm Türkiye’ye armağan olsun. İki sene üst üste şampiyon olduk. Başarıların tesadüf olmadığını herkese gösterdik. Dusan Ivkovic ile çalışmaktan dolayı kendimi çok şanslı hissediyorum. Şansı en iyi şekilde değerlendirmem gerekiyor. Her şey benim elimde. Uzun süredir bana 'Jedi Knight' diyorlar. Star Wars filminden dolayı bu lakabı taktılar. Gerçi henüz filmi izlemedim ama en kısa sürede izleyeceğim."


 
BU ÇOCUKLAR KULÜPLERDE OYNAMALI

Şampiyonluğun mimarı Koç Erhan Toker, bu oyuncuların kulüplerinde oynaması gerektiğini söyledi: "Bizim çözmemiz gereken konu bu çocuklara daha fazla nasıl fırsat verebiliriz. Onların daha iyi olmaları için neler yapabiliriz. Gelinen noktada Avrupa’daki birçok genç, ciddi kulüplerde çok fazla süreler alıyor. Ama bizim çocuklarımız maalesef ciddi kulüpler de oynamalarına rağmen aynı sürelere alamıyorlar. Zaten aldıklarında da geliştiklerini görüyoruz. Sorumlulukları değerlendirdiklerini görüyoruz. Sadece idman yaparak değil tecrübe kazanmaları gerekiyor. Onlara bu şansı bulacak bir sistem bulmalıyız."

 
KENAN SİPAHİ İYİ Kİ GELMEDİ!

CEDİ Osman ile röportaj yaptığımız sırada sakat olduğu için takımda yer alamayan Kenan Sipahi geldi. Kenan, "Çok iyi oyuncuyum de. Harikayım de" dedi. Cedi’ye "Kenan hakkında ne düşünüyorsun?" diye sorduğumuzda, "Kenan gelmediği için çok mutluyuz" diyerek espriyi patlattı. "Şaka şaka" diyen Cedi, "Onunda orada olmasını çok isterdik. Çok iyi arkadaşımız. Kendisi de çok yetenekli biri zaten. Onun eksikliği de çok hissedildi. Ama şampiyonluk geldiği için de çok mutluyuz" açıklamasını yaptı. Daha sonra Kenan, Cedi’ye, "İyi oyuncu olduğumu söyledin mi?" diye sordu. Cedi de, "Onu da söyledim" cevabını verdi.