Tersten şampiyon!

EURO 2020'de grup maçları tamamlandı. Kuzey Makedonya ile birlikte turnuvaya puansız bitiren A Milli Takımımız, eksi 7 averajla da 24 takım içerisinde son sırada yer aldı. Milliler, ayrıca turnuva tarihinde en çok gol yiyen takımlarından biri oldu.

AKŞAM

EURO 2020'de grup aşaması çarşamba akşamı oynanan maçlarla tamamlandı... Gruplarda oynanan 36 karşılaşmanın ardından en kötü istatistiği ise A Milli Takımımız elde etti. Elemelerdeki performansı sonrasında turnuvanın 'gizli favorisi' olarak gösterilen AyYıldızlılar, aldığı başarısız sonuçlarla herkesi şaşkınlığa uğrattı ve grup aşamasında oynadığı 3 maçtan da puansız ayrıldı.

Milliler, Avrupa Şampiyonası'nı Kuzey Makedonya ile birlikte puan alamadan kapatan iki takımdan biri oldu. İtalya, Galler ve İsviçre ile A Grubu'nda mücadele eden A Milli Takım, rakiplerinden tam 8 gol yerken, sadece 1 kez gol sevinci yaşadı. Grup aşamasını eksi 7 averajla tamamlayan Şenol Güneş'in öğrencileri, turnuvaya katılan 24 takım arasında sonuncu oldu.

AyYıldızlılar, ayrıca turnuva tarihinde (1984) Yugoslavya (10) ve (2004) Bulgaristan'ın (9) ardından şampiyonalarda yediği 8 golle en çok gol yiyen takımlardan biri olmayı başardı. Kalecimiz Uğurcan Çakır ise grup aşamasında 18 kurtarış yaparak bu alanda zirvede yer aldı.