Terim'den Schalke öncesi tarihi konuşma!

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, basın toplantısında açıklamalar yaptı, ''Milleti başarıya biz alıştırdık'' dedi.

Çarşiamba günü Devler Ligi'nde Schalke 04 ile karşı karşıya gelecek olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim basın toplantısında maç öncesi açıklamalar yaptı.

Fatih Terim'in basın toplantısı ise özlü bir sözle başladı; Başarı tamamen şans işiymiş. İnanmazsanız başarısızlara sorun."

OYNAMAZSA 3 KİŞİ OYNAMAYACAK"

"Epey ara verdik Avrupa'daki maçlarımıza tekrar buluştuk. Güzel de bir maç olur. Kurayı çektiğimizden bugüne kadar iki taraf için de gerek Alman basınında gerek bizim yerel basınımızda iki rakibi tartan birçok röportaj okuyoruz ama bugün özellikle G.Saray seyircilerine sesleniyorum: Schalke gruplarında hiç yenilmemiş bir takım. Bu bize yapılan bir iyilik değil bu bize yapılan bir kötülüktür. Son yıllarda oynayacağımız en zor maçı oynayacağız. Bu 7-8 eksiği bir türlü bulamadık. Oynamazsa 3 kişi oynamayacak. Biri de büyük bir ihitimalle oynayacak. Baros'u kaybettik, Elmander'in sakatlığını unutmamak lazım. Eboue ayağından sakat döndü. Bunlar ülke futboluna yapılan iyilik değil. Takımları iyi tarif etmek lazım. Çok ciddi önemli bir takım göreceksiniz.

"KOLAY OLMAYACAK"

Galibiliyetimizle biter ama kolay olmayacak. Eksik saymaya kalkarsak bizde de çok eksik var. seyircilerimize ve tüm taraftarlarımıza şöyle bir ricam olacak. Bizim yanımızda olmaları her zamankinden daha fazla önem arz ediyor. Aklımızla hareket etmemiz gereken en önemli maç. Sabırla takımımızı desteklememiz lazım. Oyuncularımıza sahada ihtiyacımız var. Gol yemeden alacağımız her sonuç bizi Almanya'da da turdaki avantajı devam ettirir hatta avantajlı duruma sokabilir. Açıkçası seslenmiyoruz, karşılık da vermiyoruz ama resmi bir basın toplantısı olduğu için konuşuyoruz.

G.Saray elerse zaten eksik zaten önemli olmayan bir takımı elede, eleyemezse vay nasıl elendi. Bu bizde klasiktir. Bizim buna itibar etmediğimiz bir gerçek.

"DROGBA VE SNEIJDER'İN EKSİKLERİ VAR"

Drogba ve Sneijder dünya çapında iki isim. birtakım eksikleri var. 3-4 oynamayan Sneijder, 2 aynomayan drogba, fiziksel düşüşler doğal. Nasılsa drogba ve Sneijder geldi turları rahat geçerikz  algısı var. Bizim zaten olönemli oyuncularımız vardı bu oyunculara iki oyuncu daha katıldı. Geçiş dönemini alabileceğimiz en yüksek performansı nasıl alabiliriz düşüncesiyle hareket ediyoruz. Son maçta 30 dakika soktuk. Drogba önce mi başlayacak yoksa sonra mı oynayabildiği kadar oynayacak ona da bu akşam ya da yarın karar verecğiz. sistemin oyun felsefesinin değişmesi hiçbir oyuncu ile kaim edğil. numaralar, dizilişler edğişir ama oyun anlayışı değişmez. Sneijder'ın da Drogba'nın da tecrübesinden yararlanmak en büyük arzum. Sadece sorun baştan mı baştansa ne kadar, sonra ise ne kadar. Asıl amaç onlardan en yüksek seviyede faydalanmak.

"BÜYÜK MAÇLARDA GERÇEKÇİ BİR OYUN SERGİLEDİK"

Büyük maçlarda veya final maçlarda takımım gerçekçi bir oyun sergiledi. Öyle olması gerekiyordu. bu maçlar da onlardan biri olmalı. Aklımızla, sabrımızla oynamamız gereken bir maç. Öyle bir oyun seyredeceğiz. çünkü oyuncularımdan aldığım bu mesaj. İnşallah sahaya yansır. Tam bir Şampiyonlar Ligi maçı gibi oynamalıyız. Büyük ihtimalle baskımız altında geçecek ama bu da tehlike olmamalıdır.

"KAFAMDA 11 HAZIR"

Kafamda 11 şekillendi. 1 yerde belki değişiklik yapabilirim. Kafamdaki 11'den yanı. Eboue sakat değil, geçti, daha doğrusu iyi durumda. Antrenmanda büyük ihtimalle dizerim.

"SNEIJDER ZEKİ VE TEKNİK"

"Sneijder önemli bir oyuncu. Zeki, teknik bir oyuncu. Her geçen gün daha iyi olacaktır. Gerek Sneijder'ın gerek Drogba'nın takıma intibak etmesi bir aile gibi olması bizi ayrıca sevindiriyor. Her geçen gün performansı devam edecektir. Olaya sahip çıkması beni sevindiriyor."

"4 TANE FİNAL OYNAMIŞ OYUNCU VAR"

Tecrübeli oyuncu önemli ama mevcut kadro... Tecrübe de önemli ama yeterli değil. Salt tecrübe ile böyle bir şey olmaz, futbol kaldırmaz. Futbolun prensiplerini yerine getiren takım avantajlı olur. Bu iki arkadaşın katılımıyla daha güçlendik. Ondan önce de takımın 4 maçı kazanarak müthiş bir başarı elde ettiğini unutmamak lazım. 30-40 maç Şampiyonlar Ligi'nde oynayan arkadaşlarımız var. 

"İNŞALLAH İLK 8'E KALACAĞIZ"

Olayı sadece iki transferde düşünmemek lazım. İlk hedefimiz ilk 16'ydı. Ama ben şunu gördüm kendi hayatımda, bizim olduğumuz bir yerde kimse umudunu kesmedi, çıtayı yüksek tuttu. İnşallah 8'e kalacağız ama kimse 8'den de mutlu olmayacak. Finale yavaş yavaş yürümemiz gerektiğini herkes ifade edecek. 2008'de yarı final oynadık. Gruptan çıkmamız bile çok ağır eleştiriler altında zor gözükürken istekler hiç bitmedi. Ne bu istekler bitsin çünkü bazen gerçekçi olmasa da insan hayal etmediği sürece başarılı olamaz. Olur veya olmaz.

"MİLLETİ BAŞARIYA ALIŞTIRDIK"

 Bazen de diyorum ki birçok kimseye buna biz alıştırdık. Ulaşılmaz denenlere ulaşmak için uğraştık. benim tecrübem diyor ki biz bu turu geçersek kimse yarı finalden tatmin olmaz. Drogba ve Sneijder de bunu tetikledi. Bu iki arkadaşı ayrı konuşmak doğru olmayacak. Drogba ve Sneijder sanki 10 senedir forma giyiyormuş gibi. Onlar da inanılmaz şekilde bu sevgiye karşılık vererek çok güzel bir tablo oluşturdular. Onlar da bizlerden bir tanesi. Çok iyi bir aile ferdi olarak görmekte yarar var.

"ALLAH'A ŞÜKÜR FORMDAYIM"

Teknik direktörlerin formu da önemli. Ben nasıl gözüküyorum. Allah'a şükür iyiyim yaramaz bir şey yok. Benim de formda olmam önemli. Her türlü hazırlığı yaptık. Bir sıkıntı yok. Allah'a şükür iyiyim. Oyuncularımız diyor ya iyi hazırlandık, ben de diyorum iyi hazırlandım. Formda mıyım değil miyim maçta göreceğiz.

"O DA BİZİM SIRRIMIZ OLSUN"

Burada oturan benim yerimde oturan tüm teknik direktörlerin zorluğu buradadır. Bu tip durumlarda benim felsefem şudur. Oyuncumdan alabileceğimin maksimumu nasıl alırım? Sizin stratejiniz var ama bir de oyuncuların yapabilecekleri bir miktar var. Dolayısıyla buradan çıkacak sonuç en yüksek performansı nasıl alırım. Bazı konularda katı olmamak lazım. yapamayacağı şeyi kimseye yüklememek lazım. O da teknik adamlık stili mi meziyeti mi ne derseniz deyin. Nasıl olacak göreceğiz bakalım. O da bizim sırrımız olsun.

"EN UFAK SALLANTI BAŞARISIZLIKTIR"

Sadece Başkanımız değil yöneticiler de gruptan çıkamamın başarısızlık olduğunu söylediler. Allah'a şükür atlattık. Başkan hedefin 16 olduğunu söylemişti. Rahatız. Ortada duran kazanılmayan her kupa benim için başarısızlıktır. Esasında kimse başarısızlığı tarif etmesi, ben kendimi başarısız adderim. Şu an bütün istenilen baremlere eriştiğimiz görünüyor. Bu turu da geçerek Türkiye liginde de istikrarı sürdürüp başkanın, yönetimin, camianın istediği başarıları elde ederiz. Biz kendimizi herkesten fazla başarıya adadığımızdan en ufak sallantının başarısızlık olduğunu futbol alemindeki herkes bilir. Çok şükür tartışmalar kalktı ortadan. 16'yı hallettikten sonra konuşmakta yarar var.

"AVRUPA SELÇUK'U KONUŞSUN"

Avrupa basını, Drogba, Sneijder ve Burak... Drogba ve Sneijder konuşulması gereken konu. Burak 6 maçta 6 golle konuşulması gereken bir oyuncu ama bir Selçuk var ki devamlı istikrarlı önemli oynayan bir oyuncu. Onun da bahsedilmesini isterim, gerek Türkiye'de gerek Avrupa basınında. Bunların önemli işler yapacağına inanıyorum. Huntelaar'ın oynayıp oynamayacağını bilmiyorum ama biz de Elmander sakat oynamıyor. Önemli oyuncuları var. Başta Farfan geliyor. Draxler, Bastos iyi oyuncu. Yani Arsenal'in grubundan çıkmış takımın tüm oyuncuları kaliteli. Herkese dikkat etmemiz gereken bir maç.