Teknik direktör değirmeni 4 büyükler

Spor Toto Süper Lig'de 29, Avrupa'nın 5 büyük liginde ise toplam 33 teknik heyet değişti. 4 büyükler zirveye çıktı. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor son 20 sezonda 73 antrenörle vedalaştı. Bu sezon ligimizdeki ayrılıklar ise gerçekten mantık sınırlarının ötesine geçti.

AKŞAM

Kulüpler sezonun daha ilk haftalarında antrenör değişimine giderken haftalar ilerledikçe yolların ayrıldığı teknik adam sayısı da giderek artış gösterdi. Ligde bu sezon bitime 11 hafta kala 29 kez teknik adam değişikliği yaşandı. Alanyaspor, Beşiktaş, Galatasaray, Hatayspor ve Sivasspor sezon başından beri aynı teknik heyetle yoluna devam ederken diğer 16 kulüpte antrenörler kalıcı olmadı. Sürekli değişim yaşandı.

ERZURUMSPOR'DA 4 İSİM

Erzurumspor, 4 hoca değişikliğiyle en fazla teknik adam değiştiren kulüp konumunda. Kasımpaşa, Gençlerbirliği ve Kayserispor'da da 3'er kez teknik adam değişikliği yapıldı. Çaykur Rize, Denizli, Ankaragücü ve Konya'da 2'şer defa antrenör değişikliğine gidildi. F.Bahçe, Karagümrük, Yeni Malatya, Başakşehir, Gaziantep, Trabzon, Antalya ve Göztepe de sezon başında yola çıktıkları teknik direktörlerle yollarını ayırdı.

Yılmaz Vural, AKŞAM'a konuştu: Ben gönül adamıyım

HER SEZONA BİR HOCA!

Süper Lig'de yapılan 29 teknik adam değişikliğine karşın Avrupa'nın 5 büyük ligi olan İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya ve Fransa'da toplam 33 kez teknik direktör değişikliği yapıldı. Son 20 sezonda 4 büyükler toplam 73 kez antrenör değiştirirken, neredeyse her sezona bir hoca düşüyor. Söz konusu dönemde geçici teknik direktörler hariç Trabzon 24, G.Saray 17, Beşiktaş ve F.Bahçe ise 16 kez antrenörleriyle vedalaştı.

Son dakika Fenerbahçe haberleri... Ozan Tufan'a 6 talip

"AYAKKABI DEĞİŞTİRİR GİBİ"

Teknik Direktör Mustafa Kaplan, "Kulüplere bu konuda sınır yok. Ayakkabı değiştirir gibi hoca değiştiriyorlar. Bu çok yanlış. Bir sezonda en fazla 2 hoca olmalı" dedi.

Özellikle Başkent ekiplerinde görev yapan teknik direktör Mustafa Kaplan'a göre de teknik adam değişiklerinin bu denli fazla olmasının sebebi kulüplerin iç yapısındaki işleyiş. Teknik adamlara sezonluk 2 takım çalıştırma izni verildiğini vurgulayan Kaplan, "Bu güzel bir uygulama ama aynısını kulüplere de getirmek gerekiyor. Kulüplere bu konuda sınır yok istedikleri anda ayakkabı değiştirir gibi hoca değiştiriyorlar. Bu çok yanlış. Tıpkı bizde olduğu gibi kulüpler de bir sezonda en fazla iki hocayla çalışmalı. Futbolcu ile menajer ilişkisi de teknik adam değişikliklerinde önemli bir etken." dedi.

Şampiyonluk talebine istifa resti

"EN KOLAY YOL BUDUR"

Eski Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, takımlarda sıkça yaşanan antrenör değişikliğini, "Kulüp yöneticileri mesuliyetten kaçıyor. En kolay yol da hoca yollamak." şeklinde yorumladı.

"KOLTUK SEVDASI"

Eski Hes Kablo Kayserispor Başkanı Erol Bedir, teknik adamların sürekli değiştirilmesiyle ilgili, "Yöneticilerin koltuk sevdası yüzünden bolca antrenör değiştiriliyor. Hesapsız kitapsız işler." dedi.

Son dakika Fenerbahçe haberleri... Ozan Tufan'a 6 talip