Tecrübe ve kulübe farkıyla F.Bahçe

100 ülkeden milyonlarca insanın canlı izleyeceği F.Bahçe-G.Saray derbisi ne olacak? Bu sorunun cevabı bu akşam Kadıköy'de cevap bulacak. Akşam Spor'un yazarlarına göre kantarın topuzu Kanarya'dan yana. Ancak derbilerin her zaman bilinmezlere gebe olduğu da unutulmamalı.

AKŞAM SPOR

ENGiN VEREL

FENER GS YÖNETİMİNİ SALLAR

Galatasaray'ın 3 yeni transferi olmasaydı, Fenerbahçe maçı kolay kazanır düşüncesindeydim. Ancak yeni transferler Galatasaray için değişimin başlangıcı olabilir. İki hocanın da öncelikle az hata yapıp, kaybetmemeyi düşüneceği bir mücadele gibi dursa da yedek kulübesi kuvvetli olan Fenerbahçe bu maçın favorisidir. Ayrıca Fenerbahçe'nin alacağı net bir galibiyet Galatasaray başkanını ve yönetimini sallar diye düşünüyorum.

AYDIN TÜRKMEN

MOU BERABERLİĞE RAZI OLUR

Her ne kadar 5'te 5 yapılsa da Young Boys maçı hala Galatasaray için bir travma. Bu derbi de ekstra bir stres kaynağı. Okan Hoca'nın direnç gücü yüksek fizikli bir kadroyla sahada olacağını düşünüyorum. Davinson, Berkan, Barış Alper, yeni transferler Jakobs, Sallai ve tabii ki Osimhen... F.Bahçe açısından da 'kaybedilmemesi' gereken bir maç. Maximin'in Osayi ve Ferdi'nin takıma verdiği enerjiyi ne kadar vereceği muamma, buna karşılık Ambarabat ve Fred'li orta saha fark yaratabilir. Ben Galatasaray'ın 'yenilmeyeceği', Mourinho'nun da bu durumu kabulleneceği bir maç bekliyorum.

KENAN KARCI

ANAHTAR OSİMHEN VE FRED

Ligdeki en formda iki takımın mücadelesi olacak. Ben G.Saray'ı bir tık daha önde görüyorum. Hem mevcut kadrosunun formu hem de yeni transferlerin ve özellikle Osimhen'in takıma kattığı pozitif hava Kadıköy'de itici güç olacak. Buna karşılık G.Saray maçını 'Yapacak işi olmadığı için' yatakta izleyen Mourinho'nun gizli gizli dersine çalıştığını ve planlar yaptığını biliyorum. Special One, derbi tecrübesiyle Okan Buruk'un önünde. Buruk'un avantajı ise Türkiye Ligi'ndeki deneyimi. Zor bir maç ve hakem faktörü de önemli. Bence kalecilerin yanında Osimhen ve Fred maçın kilit oyuncuları olur.

ALEN MARKARYAN

KARAOĞLAN ÖNE ÇIKABİLİR!

Maçın hakemi Atilla Karaoğlan bazı topçuların kendilerini yere atmalarına göz yummazsa güzel maç olur... Temennim maçın berabere bitmesi... Öngörüm maçı F.Bahçe'nin kazanacağı yönünde... Dediğim gibi maçta Atilla Karaoğlan da öne çıkabilir. O düzgün maç yönetirse karşılaşmada Mourinho maçın derbinin öne çıkanı olabilir...

MUSTAFA SAPMAZ

TAM JOSE'NİN İSTEDİĞİ GİBİ!

Inter'in başında Milano Derbisi (Derby della Madonnina) için takım otobüsüyle stada giderken, farklı atkı takan taraftarın birbirleriyle stada gittiğini gören Jose Mourinho, bu senenin başında tarihsel olarak karmaşık duygular hissettirdiği için İtalya'nın gerçek derbisinin Inter-Juventus olduğunu açıklamıştı. Kanepenizden izlediğiniz Avrupa'nın önemli derbilerinde hocalık yapmış Jose Mourinho, Galatasaray karşılaşmasıyla kariyerinin 1142'nci maçına çıkıyor. Ve bu tam da onun istediği gibi bir derbi. Ali Koç döneminde Kadıköy'de kendilerini favori hissettiren onun varlığı. Roma derbisinde "Hangi Roma'yı görmek istersiniz" sorusuna "Yarın hangi Roma'yı görmek istiyorum? Kazananı" cevabı vermişti. Galatasaray yaz başında iki sorunu çözmek istedi: atletizm ve gençlik. Osimhen, Jacobs ve Sanchez'in kadroya dahil olduğu Rizespor maçında atletizmini artırdığını gösterdi. Kafa toplarındaki üstünlüğü ile Osimhen, ona paslarıyla Sanchez ve Mertens etkili olabilir. Fenerbahçe ise yaz başında hızını artırmayı hedefledi. Saint-Maximin eklemesi bu nedenleydi. Derbiye onunla birlikte, orta sahadan hızıyla destek verecek Szymanski ve Fred etkili olabilir.