TBMM'de Radamel Falcao şaşkınlığı! Maliyeti milletvekillerini bile şaşırttı

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın sezon başı Galatasaray'dan ayrılan Radamel Falcao ile ilgili yaptığı hesap Meclis'te günün konusu oldu.

Sözcü

Spor kulüpleri kanun teklifi Meclis Milli Eğitim, Spor Komisyonu'nda kabul edildi. Görüşmelerde en çok öne çıkan tartışmalardan biri, teklif sahibi MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın, Galatasaray'da forma giyen Radamel Falcao ile yaptığı hesap oldu.

Prens Selman çıldırdı! Uğurcan Çakır kurtaracak, o atacak: Rekor transfer

"ŞİRKET OLSA HEPSİ İFLAS ETMİŞTİ"

Spor kulüplerinin borçlarının 35 milyar liraya ulaştığını belirten Sancaklı, ara transfer döneminde 27 milyar TL olan borç yükünün arttığını da söyledi. Sancaklı, "Bu yasayı çıkarmayalım, haziranda tekrar transfer başlayacak, borçlar 50 milyara ulaşacak. Kulüplerimiz şirket olsa, hepsi iflas etmişti. Konkordato ilan ederlerdi. Borcun sadece faizi yılda 8-10 milyar lira yapar. Bunun sürdürülebilir hâli yok" diye konuştu.

Güle güle Domagoj Vida! 12 milyon euroluk yıldızla anlaşma sağlandı

"KULÜP YÖNETİCİLERİ TARAFTARI KANDIRIYOR"

Sancaklı, yabancı transferi ile kulüp yöneticilerinin insanları kandırdığını iddia etti. Kulüplerin en büyük zararı yabancı transferinden gördüğünü savunan Sancaklı, "Türk futbolunu kurtarıyoruz diye 14 yabancı çıkardılar ve Türk futbolunun altına dinamit koydular" ifadelerini kullandı.

Ve transfer tamam! 'Merih Demiral doğru olanı yaptı' Rakam belli oldu

FALCAO'NUN MALİYETİ 412.5 MİLYON TL

Sancaklı, yakın tarihte yaşanan 'yabancı transferi skandalına' örnek olarak Galatasaray'da forma giyen Kolombiyalı golcü Radamel Falcao'yu örnek gösterdi. Sancaklı şunları söyledi: "Galatasaray'ın Falcao transferinde Galatasaray'a maliyeti 25 milyon Euro."

"25 milyon Euro'yu bugün 16,5 ile çarparsanız, vallahi, kaç yüz milyon yapıyor, bilmiyorum yani. (412.5 milyon lira.) Falcao'yu, Galatasaray'ı Avrupa kupalarında bir yere götürsün diye aldılar. Beşiktaş da Şampiyonlar Ligi'nde başarı için birkaç dünya çapında yıldız aldı. Aynı şey Fenerbahçe'de de var. Fener 3 senede 60 oyuncu almış."

Sancaklı'nın 'yapın' dediği hesaplamaya göre Falcao'nun maliyeti 412.5 milyon TL oldu.

Büyük pişmanlık! Abdullah Avcı'nın yüzüne bakmadığı isim gol kralı oluyor