Tazminatını verelim Portekiz'e gel

2026 Dünya Kupası'nda zafer hayal eden Portekiz, F.Bahçe'nin bırakmaması halinde kalan 1 yıllık maaşını ödemeyi göze aldı. Portekiz basını da, “Her şeyini bırakıp ülkesi için çalışacak” diye yazdı.

Fatih Burak Yıldırım

Kadıköy'de 3-3 biten Kayserispor maçıyla birlikte şampiyonluk umutları büyük ölçüde azalan Fenerbahçe'de sezon başı göreve getirilen Jose Mourinho'nun akıbeti tartışılıyor. Bir süredir Mou'ya ilgi duyan Portekiz Milli Takımı ise deneyimli hoca konusunda ciddi bir adım atmaya hazırlanıyor. Portekiz ve İspanya medyasında çıkan haberlere göre, Fenerbahçe'nin hocayı bırakmaması halinde kalan 1 yıllık maaş karşılanacak. Bu da tazminat olarak 10.5 milyon euro civarında bir bedele tekabül ediyor.

'BİR HAYAL GERÇEK Mİ OLUYOR?'

Record'da yer alan haberde, "Bir hayal gerçek mi oluyor? Şu anki Teknik Direktör Roberto Martinez, taraftarlara güvence vermiyor. Mourinho, Portekiz Milli Takımı'nı çalıştırma isteğini birçok kez dile getirmişti. Şu anda Fenerbahçe teknik direktörlüğünü yapan Mou'nun Portekiz Futbol Federasyonu tarafından serbest kalma bedeli ödenerek takıma getirilmesi teklif ediliyor. Real Madrid'de birlikte görev yaptığı Cristiano Ronaldo ile yeniden bir araya gelebilirler" denildi.

KOLTUK İÇİN EN GÜÇLÜ ADAY

Postadeportes'te ise şunlar yazıyor: "Jose Mourinho her şeyini bırakıp memleketine gidebilir. Portekiz Milli Takımı için şu anda en güçlü aday. Milli takım teknik direktörlüğü hayalini gerçekleştirebilmek için Fenerbahçe'den ayrılmayı düşünüyor. Fenerbahçe'deki son günlerini yaşıyor olabilir. Şu anda Türkiye Süper Ligi'nde mücadele eden Portekizli teknik direktör, beklenen sonuçları alamadı ve etrafında dönen tartışmaların etkisiyle belirsizliği izliyor. Portekiz, cazip bir fırsat sunacak."