Tarihin gölgesinde ‘kurtuluş'un izinde

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında bu yıl 12.'si organize edilen; ‘5 Ocak Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu'nda büyük çekişme yaşandı. 21 bin 97 metreden oluşan ‘yarı maraton'a; 12 ülkeden tam bin 680 sporcu katılarak, 12 yılın katılım rekoru kırıldı. Bugün dünyada hala kullanımda olan en eskisi köprüsü: ‘Taşköprü' başta olmak üzere kentin tarihi yapılarının gölgesinde koşan sporcular, parkuru tam 3 saatte tamamladı.

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kapsamında bu yıl 12.'si düzenlenen; '5 Ocak Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu'nda büyük heyecan yaşandı. 7'den 70'e tüm Adanalılar sokağa çıkıp, kentin tarihi yapılarının gölgesinde saatlerce koştu.

SPORCU REKORU KIRILDI

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, Adana Genlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa organize edip, Türkiye Atletizm Federasyonu'nun da faaliyet programında yer alan; '5 Ocak Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu'na 12 ülkeden toplam bin 680 sporcu katıldı. Bu rakamın, bugüne kadarki en yüksek katılım olduğu bildirildi. Erkeklerde 5, kadınlardaysa yaş gruplarına göre 6 ayrı kategoride gerçekleştirilen yarı maratonda büyük çekişme yaşandı.

ADIM ADIM TAKİP ETTİLER

21 bin 97 metrelik bir parkuru kapsayan yarı maratonda her bir yarışmacıya göğüs numarası ile birlikte çip de takıldı. Katılımcılar bu çipleri ayakkabılarının bağcıklarına yerleştirirken, organizasyon komitesi de onları bilgisayar ortamında adım adım takip etti. Yarı maratonla birlikte 1.5 saati kapsayan 10 kilometrelik özel bir koşu daha gerçekleştirildi. Adanalılar için 'Halk Koşusu'; çocuklara da özel bir koşu organize edildi.

TARİHİN GÖLGESİNDE KOŞU

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, yarışı Adana Valisi Süleyman Elban ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte takip etti. '5 Ocak Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu'nda sporcular, bugün dünyada hala kullanımda olan en eski köprüsü olarak öne çıkan 'Taşköprü' ve Büyüksaat gibi tarihi yapıların yanı sıra Merkez Cami ve Ulu Cami gibi kentin simge yapılarının gölgesinde koşuldu.

10 KM'Yİ 30 DAKİKADA KOŞTU

Büyük çekişme ve heyecanın yaşandığı koşunun ardından bitiş çizgisine ulaşan bazı sporcular sakatlık yaşadı, onlara da oluşturulan sağlık çadırlarında fizyoterapist ve uzman doktorlar müdahale etti. '5 Ocak Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu'nda 10 kilometrede kadınlarda 34 dakika 7 saniyelik derecesiyle Özlem Alıcı, erkeklerde de 30 dakika 11 saniye ile de Abdullah Tuğluk birinci oldu.

İŞTE MARATONUN ŞAMPİYONLARI

Yarı maratonda da kadınlarda Daisy Jeptoo Kimeli bir saat 13 dakika 42 saniyelik derecesi; erkeklerde de Emmanuel Bor, bir saat bir dakika 39 saniyeyle de birincilik kürsüsüne çıktı. Kadınlarda Burcu Subatan ikinci, Büşra Nur Koku da üçüncülük elde ederken, Gataye Fisseha Gela da kendi kategorisinde ikinci, Benard Cheriiyot Sang de üçüncü oldu. Umut Çabuk ve Fatih Kamuz da koşuya özel tasarım el bisikletleriyle katıldı.