Tarihi şampiyonluğa 690 milyon euro gelir

30 sene sonra gelen tarihi şampiyonluk sonrası Liverpool tam 690 milyon euro gelirin sahibi oldu. Şampiyonluk ürünleri de satışa çıkarıldı.

AKŞAM

Premier Lig’de Liverpool, Manchester City’in Chelsea’ye 2-1 kaybetmesi sonrasında 31. haftada 2019-20 sezonu şampiyonluğunu resmen ilan etti. 

1992 yılında Premier Lig adını alan organizasyonda hiç şampiyonluğu bulunmayan Liverpool, lig düzeyinde son zaferini Football League First Division’da 30 yıl önce, 1989-1990 sezonunda almıştı. Kırmızılılar, İngiltere’deki toplam şampiyonluk sayısını da 19’a yükselterek Manchester United ile arasındaki farkı bire indirdi. 

Liverpool bu tarihi şampiyonlukla birlikte dev bir gelirin sahibi oldu. Kırmızılılar, 350 miyon euro yayın geliri, 250 milyon ticari geliri ve 90 milyon maç günleri gelirini kasasına koydu. 

Liverpool’un bu sezonki toplam geliri ise 690 milyon euroyu buldu. Şampiyonluk ürünleri de dün itibarıyla satışa çıktı.  

Hasret sona erdi! Liverpool şampiyonluğa ulaştı

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, İngiltere Premier Lig’de şampiyonluğu yaşayan ilk Alman teknik adam oldu. Klopp, takımının şampiyonluk sonrası Sky Sports’un canlı yayınına bağlandı. Başarılı çalıştırıcı; Liverpool efsaneleri Dalglish ve Souness’ın da bulunduğu yayında gözyaşlarını tutamadı.

Liverpool rekorla gelen şampiyonluğu kutluyor

REKORLAR DA GELDİ

Liverpool’un 1972’nin ocak ile aralık ayları arasında üst üste 21 iç saha maçı kazanarak kırdığı İngiltere Ligi rekoru da tarih oldu. “Kırmızılar” ayrıca 2011-12 arası evinde peş peşe 20 maç kazanan Manchester City’nin elinde tuttuğu Premier Lig rekorunu da geçti.

TUTKUMUZ YOKTU

Liverpool'un şampiyonluğunu değerlendiren Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, “Liverpool ile aynı tutkuya sahip değildik. İlk iki yıldaki kadar tutarlı değildik” ifadelerini kullandı.

Kenny Dalglish: Liverpool, Jürgen Klopp ile ömür boyu sözleşme imzalamalı