'Tam oraya gidiyordum' Emre Belözoğlu bunu ilk kez açıkladı

Başakşehir kariyerine rüya gibi bir başlangıç yapan Emre Belözoğlu gündeme dair çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Fenerbahçe dönemine değinen Emre Belözoğlu 1.5 aylığına Maurizio Sarri'nin yanına gideceğini, Başakşehir'e imza atmadan önce ise Rusya'dan çok ciddi bir teklif aldığını belirtti. Genç teknik adam Edin Visca-Trabzonspor iddiaları ve Tolgay Arslan transferiyle ilgili de konuştu.

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Başakşehir'e imza atan Emre Belözoğlu, eski takımı hakkında flaş ifadeler kullandı. Turuncu-Lacivertlilere imza atmadan önce Rusya'dan çok ciddi bir teklif aldığını belirten Belözoğlu, Edin Visca- Trabzonspor iddiaları ve Tolgay Arslan transferine de değindi. Tivibuspor'a konuşan Emre Belözoğlu'nun açıklamaları şöyle:

EMRE BELÖZOĞLU'NDAN TRABZONSPOR-VISCA İDDİALARINA CEVAP

Edin Visca-Trabzonspor iddialarına değinen Emre Belözoğlu, "Visca çok değerli bir oyuncu. Ligin son 10 senesine damga vurmuş bir futbolcu. Bu kulübün gelişiminde en büyük katkısı olan oyuncu diyebilirim. Trabzonspor'un Visca'ya olan ilgisine dair resmi teklif olduğuyla ilgili bir bilgim yok. Visca'ya her teknik adam sahip olmak ister. Ben Visca ile devam etmek isterim. Bayrak oyunculardan bir tanesi" ifadelerini kullandı.

EMRE BELÖZOĞLU'NDAN TOLGAY ARSLAN YALANLAMASIA

Son dönemde basında çıkan Tolgay Arslan haberleriyle ilgili konuşan Belözoğlu, "Tolgay Arslan benim çok beğendiğim bir futbolcu. Hiçbir futbolcuyla görüşmem olmadı. Yönetimden bir talebim olmadı. Bazı değerlendirmeler yaptık. Önümüzdeki günlerde scout ekibimize çok önemli bir isim katılabilir. Tolgay için ne benim ne de yönetimin bir girişimi olmadığını biliyorum" şeklinde konuştu.

EMRE BELÖZOĞLU: RUSYA'DAN ÇOK CİDDİ BİR TEKLİF ALDIM

Başakşehir'e imza atmadan önce Rusya'dan çok ciddi bir teklif aldığını belirten Emre Belözoğlu, "Sarri'nin yanında bir buçuk ay kalmak için gidecektim. Süreç çok hızlı ilerledi, milli ara oldu, milli takımla görüşmem oldu. Başakşehir'e gelmeden önce Rusya'dan çok ciddi bir teklif aldım ben. Başakşehir olunca her şeyi bir kenara koydum ben. Çünkü burada başkanımız var. Benim için abi - kardeş ilişkisinde, hayatımda en önemli yere sahip olan insandır" diye konuştu.

MİLLİ TAKIM KONUSU

Milli takımdan aldığı teklife de değinen genç teknik adam, "Okan Abi'nin milli takım hocalığı ya da benim onunla çalışacağım resmi konular değildi. Okan Abi'ye resmi bir teklif olmadı, bana da olmadı. Milli takım sürecinde Şenol Hoca döneminde bir dönem çalışma isteğimiz vardı karşılıklı. Şartlar oluşmadı. Daha sonra başka bir planlama olursa içinde olmak istediğimi belirttim. Bana teklif Şenol Güneş'ten geldi. Ben o dönemki birlikteliğin çok hayırlı olacağını düşünmedim" dedi.

"FENERBAHÇE'DEKİ GÖREVLERİ BEN İSTEMEDİM"

Fenerbahçe'deki görevleri hakkında çarpıcı ifadeler kullanan Emre Belözoğlu, "Risk almamak, en büyük risktir. İnsan, bildiği ve kendini adadığı meslekte yapabileceklerini hayal etmekten korkmamalı. Fenerbahçe'de sportif direktörlüğü de teknik adamlığı da ben istemedim. Bana bu görevler verildi. Hiçbir zaman geri durmadım. Bugün de aynı şeyler geçerli.

"EROL BULUT'A SÖYLEMİŞTİM"

Benim sportif direktörlük ya da teknik direktörlük düşüncem olmadığını başkanımıza ve Erol Hoca'ya söylemiştim. Kulübün bu anlamda ihtiyacı olduğu söylendiğinde geri durmadım. Teknik adamlık görevini almak kolay olmadı. Bir yola çıktığınızda riskler var. 10 haftada çok doğru işler yaptık. Oyunun ve oyuncuların gelişiminde katkımız oldu. Erol Hoca'nın o puana gelmemizde nasıl katkısı olduysa, 8 puanın kapanmasında bizim de katkımız oldu.

"ALİ KOÇ'A 'KALMAK İSTEMİYORUM' DEDİM"

Başkanımız bana fikrini beyan ettiğinde ben kalmak istemediğimi kendisine söyledim. Fenerbahçe ve benim için daha iyi olacağını söyledim. O konuşmadan sonra da görevi bıraktım. Fenerbahçe'nin her zaman başarılı olmasını isterim. Başkan Ali Koç'un taşın altına elini soktuğunu gördüm ben. Mevzu Fenerbahçe olduğunda şeytan bize soldan gelemez. Fenerbahçe olduğunda konu, biz susarız. Konuşmamız gereken yeri çok iyi biliriz. Hiçbir zaman aklımızdan Fenerbahçe ile ilgili kötü bir şey geçmez" şeklinde konuştu.