''Talimatı verdim gereken yapılacak''

Başkan Erdoğan, “Halil Bey gerçekten çok üzgünüz. Allah şifalar versin. Gerek Adalet Bakanıma, gerek İçişleri Bakanıma, hem de diğer ilgili arkadaşlarımıza gerekli olan neyse bunu süratle yapmamızın gereğini söyledim” diye konuştu.

AKŞAM SPOR

Hakem Halil Umut Meler'i hastanede ziyaret eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Halil Umut Meler ile yaptığı görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaştı. Başkan Erdoğan, Meler'e geçmiş olsun dileklerini ileterek olay hakkında gerekli talimatları verdiğini vurguladı: "Halil Bey gerçekten çok üzgünüz. Allah şifalar versin. Böyle bir şeyi görmek, izlemek bizi ciddi manada üzdü. Arkadaşlarıma da gerek Adalet Bakanıma, gerek İçişleri Bakanıma, gerekse diğer ilgili arkadaşlarımıza da gerekli olan neyse bunu süratle yapmamızın gereğini söyledim. Hele hele bir Rizeli olarak da bundan ayrıca üzüldük. Rizespor maçında böyle bir şeyin olması bizi ciddi manada rahatsız etti. Alllah şifalar versin."

BU AKŞAM DA İSTİRAHAT ETSİN

Hakem Meler'e, doktorların durumu hakkında ne söylediğini soran Erdoğan, başhekimden bilgi aldı. Meler için, "Bu akşam da istirahat ederse isabetli olur" ifadesini kullandı. Meler ise "Göz altımda bir çatlak var. Başka bir şey yok. Hastanede çok iyi bakıyorlar. Her türlü kolaylığı ve rahatlığı sağladılar. Sizin nezdinizde onlara da teşekkür ediyorum" dedi.

TEMENNİMİZ BİR DAHA OLMAMASI

Meler'i ziyaret ettikten sonra açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise "Az önce kıymetli hakemimizi ziyaret ettim. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Maçta görev alan arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Temennimiz bir daha sporda hiçbir şekilde şiddettin olmaması. Dünyanın en popüler sporunda böyle enstanteneleri görmeyi hak ediyor muyuz biz? Hak etmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız hakemimizi ziyaretimiz sırasında telefonla aradı. Hakemimizle görüştü ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Süreci takip ettiğini söyledi. Kınadığını belirtti. Hakemimizin durumuyla ilgili de bilgileri aldı" ifadelerini kullandı.

ÖNCE İKNA SONRA MAÇ

Süresiz ertelenen liglerle ilgili TFF, önce hakemlerle görüşecek. Hakemlerin, radikal bir karar alınmadıkça maçlara çıkmayacağı iddia edildi. İlk maçlarda ise siyah forma giyecekler. Ligin başlamasıyla hakemlere karşı özür mahiyetinde uygulamalar olacak. Hakemlerin tamamı, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği üyeliklerinden istifa ettiler.

ÖNLEM ALINACAK

Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Bu tür olaylara önlemleri alacağız. Ben de eski bir hakemim. Onu anlıyorum. Çok üzüldük. Bunları sahada görmek istemiyoruz. Fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu.

MİLAT OLMALI

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Halil Umut Meler'i ziyaret etti: "Milat olması lazım. Böyle bir şeyi kabul etmiyoruz. EURO 2032'de sorun yok." TFF Yönetim Kurulu bugün konuyu görüşecek.

KABUL EDİLEMEZ

FIFA Başkanı Infantino, Meler'e yapılan saldırıyı kınadı: "Yumruklu saldırı kabul edilemez. Bu tür eylemlerin sporda yeri yoktur. Hakemler olmazsa, futbol olmaz. Hakemlerin güvenliği sağlanmalı."

MELER'İN YANINDAYIZ

Süper Lig ve 1. Lig hakemleri Halil Umut Meler'i ziyaret etti. Arda Kardeşler "Futbol konuşacak halimiz yok. Halil Umut Meler'in yanındayız" dedi.