Taha Akgül, Başkan Erdoğan'la arasında geçen konuşmayı 24 TV'ye anlattı

8. kez Avrupa Şampiyonu olan milli güreşçimiz Taha Akgül, 24 TV'ye konuştu. Kazandığı bu 8. şampiyonluğun kendisi için özel olduğunu belirten Akgül, Başkan Erdoğan'ın kendilerinden olimpiyat altın madalyası beklediğini dile getirdi.

Taha Akgül'ün açıklamaları şöyle:

"BELKİ DE DÜNYANIN EN FAZLA ŞAMPİYON OLAN GÜREŞÇİSİ OLACAĞIM"

"Söylerken kolay geliyor ama bu 8 Avrupa Şampiyonluğu sadece Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir rekor değil aynı zamanda dünya güreş tarihinde de olağanüstü bir başarı. Belki de dünyada en fazla şampiyon olan sporcu olacağım çünkü kariyerime daha devam ediyorum.

"İLK TURDA DÜNYADAKİ EN İYİ RAKİBİMİ YENDİM"

İzleyenler genelde sadece final müsabakasını takip ediyorlar, o da 6 dakika sürüyor ama biz o final maçına kalabilmek için 3 ya da 4 tane ciddi müsabakalar yapıyoruz. Özellikle ben bu turnuvanın ilk turunda 3 kez dünya şampiyonu olan ve dünyadaki en iyi rakibim olan Gürcü sporcuyla karşılaştım. Finale gelene kadar 3 tane olimpiyatlara gidecek sporcuyla karşılaştım. Özellikle kendimi görme anlamında benim için çok özel bir turnuvaydı. Gürcü sporcuyu yenerek öz güven kazandım. Final maçında da ezici bir üstünlükle, 9-2 skorla Avrupa Şampiyonluğuna ulaştım.

"8. ŞAMPİYONLUK BENİM İÇİN ÖZEL"

Bu 8. şampiyonluğun benim için özel bir anlamı da var çünkü ben sakatlığımdan dolayı 1,5 yıl hiçbir müsabakaya giremedim. Olimpiyat seviyesindeki sporcularla karşılaşıp onları yenip şampiyon olmam benim için çok büyük moral oldu.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ BİZDEN OLİMPİYAT ALTIN MADALYASI BEKLEDİĞİNİ SÖYLEDİ"

Sayın Cumhurbaşkanımız ilk arayan kişiydi. Kendisi her zaman bizi arıyor. Kendisinin bizi aramasından dolayı çok gurur duyuyoruz. 'Sizden olimpiyat altın madalyası bekliyorum' dedi bize. Ben de kendisine inşallah söz verdim. Bu gücüm, kuvvetim var.

İnşallah hem ülkemize, hem Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz sözü tutup altın madalyayı ülkemize getireceğiz.

"OLİMPİYATLARIN ERTELENMESİ BENİM İÇİN ALLAH'IN LÜTFU OLDU"

Olimpiyatların koronavirüs nedeniyle 1 yıl ertelenmesi benim için Allah tarafından verilen çok büyük bir lütuf çünkü sakatlığım vardı.

İnşallah fedakarlıklarımızın karşılığı olimpiyat altın madalyası olur.