Tabutta rövaşata!

Şans verilmeyen Slovakya, 25'te golü Schranz ile buldu. Yaklaşık 70 dakika iyi oynasalar da 90+5'te Bellingham, nefis rövaşatayla skoru dengeleyip maçı uzattı. Kane, uzatma başında attığı golle işi bitirdi.

AKŞAM SPOR

OZAN KILIÇ

Turnuvanın kağıt üzerindeki favorilerinden İngiltere, Son 16'da Slovakya'ya karşı adeta ecel terleri döktü. Neredeyse kimsenin şans tanımadığı Slovakya, 25'te golü müthiş bir takım oyununun sonunda Schranz ile buldu. İngilizler bu golün ardından sık sık kaleye gitse de, ilk isabetli şutları 90+5'te Jude Bellingham'dan geldi ve gol oldu. 21 yaşındaki süper yıldız, Guehi'nin kafayla gönderdiği topta nefis bir rövaşatayla fileleri havalandırıp maçı uzattı. Karşılaşma içerisinde iki net pozisyonu değerlendiremeyen Harry Kane, uzatmaların hemen başında fişi çekti. İngiltere tarihinin en golcü oyuncusu Kane, 91'de sahneye çıkıp takımını öne geçirdi. İngiltere bu sonuçla çeyrek final biletini alsa da Teknik Direktör Gareth Southgate, kadro kalitesine yakışmayan bir futbol oynattığı gerekçesiyle Ada'da hedef tahtasında...

BELLINGHAM DEVLERI YAKALADI

İngiltere'nin 21 yaşındaki süper yıldızı Jude Bellingham, tarih yazmaya devam ediyor. EURO 2024'te ülkesinin attığı 4 golün yarısını kaydeden Bellingham büyük turnuvalarda toplam 3 gole ulaşarak; Scholes, Beckham, Lampard gibi efsaneleri gol sayısında yakaladı.

JUDE'U OYUNDAN ÇIKARACAKTIM

Çeyrek final biletine 90+5'te Bellingham'ın golü sayesinde uzanan İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Gareth Southgate: "Aslında Jude Bellingham'ı oyundan almayı düşündüm ancak tutmaya karar verdim. EURO 2024'e yalnızca çeyrek final için gelmedik.