Sürmeli: Oosterwolde ağır cezalık!

TS Eski Divan Başkanı Ali Sürmeli: “Dövülen taraftar hapiste. Dövenler nerede? Bu hareketin değerlendirileceği yer, ağır ceza mahkemesidir.”

AKŞAM SPOR

Bordo-Mavililer'in dün düzenlediği basın toplantısında Eski Divan Başkanı Ali Sürmeli, önemli açıklamalar yaptı. Eski bir hakim olduğunu vurgulayan Sürmeli, "45 yıllık hukukçuyum, hakimlik yaptım, avukatlık yaptım. Bir kolluk faciası yaşadık, şimdi de arkasından bir adli facia yaşıyoruz. Suç tasnifl eri çok nettir. Bir insana bir tokat atarsanız bu şikayet edilir. Şikayetçisi varsa göz altına alırsınız. Bir insana bir silahla, bıçakla, yüzükle vurursanız bunda şikayet aranmaz. Bunu Trabzon'dakilerin bilmeme şansı yok. Buna rağmen sahaya inen, suç işleyen bir taraftar oradaki bir güvenlik görevlisi tarafından yere yatırıldı. Herhangi birine darp var mı yok. Peki onu dövenler nerede?

GÜVENLİK GÖREVİ EMNİYETTE

Onları da emniyete alması gereken güvenlik güçleri, maalesef İstanbul'a gitmeleri için havaalanına kadar uğurladılar. Yerde yatan bir kişinin kafasına silahlı bir aletle yapılan darbe öldürmeye teşebbüs olarak başlar. Sonuç olarak değerlendirileceği yer ağır ceza mahkemesidir. Bunda bir takdir yetkisi yoktur. Tutuklamaya sevkle adil davranılmamıştır."