Süper Lig'e kadın hakem

Turkcell ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında sponsorluk anlaşması imzalandı. Törende konuşan Başkan Nihat Özdemir, “Hedefimiz 2023'te Süper Lig'de kadın hakemlerimize yer vermek. Bunun için çok ciddi şekilde çalışıyoruz.” dedi.

AKŞAM

Şafak GÖZMEN

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Turkcell, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yeni bir iş birliğine imza attı. "Hayatın her alanında çift forvet" sloganı ile TFF'nin Riva merkezinde yapılan basın toplantısıyla birlikte Turkcell, Kadınlar Futbol Ligi'nin isim sponsoru oldu. Törene TFF Başkanı Nihat Özdemir'in yanı sıra A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan ve A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası katıldı.

"KALİTE VE STANDART ARTAR"

Törende konuşan TFF Başkanı Nihat Özdemir, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Turkcell şimdi de Kadınlar Ligimize büyük değer katacak. Hedefimiz 2023'te Süper Lig'de kadın hakemlerimize yer vermek. Futbolda kadın hakemlerimiz yer alırsa kalite ve standart da yükselebilir. Bunun için çok ciddi şekilde çalışıyoruz. Süper Lig'de olan bütün takımların da kadın futbol takımlarının olmasını arzu ediyorum. Kulüpler Birliği'nde de bu konuyu görüştük."

"RUJ DA SÜRÜN TOP DA SÜRÜN"

A Milli Takım Teknik Direktör Şenol Güneş, kadınların her alanda var olması gerektiğinin altını çizdi ve "Kadınımız sevgiyi de saygıyı da hak ediyor. Toplumun, kadının kucaklayıcı ve samimi duygularına ihtiyacı var. Bilin ki önünüze gelen her engeli aşacak gücünüz var. Ruj da sürün top da sürün." diye konuştu.

"ÖN YARGILAR KIRILDI"

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, "Kadınların eşit bir şekilde toplumda var olacaklarına inanıyorum. Turkcell olarak bu nedenle 'hayatın her alanında çift forvetiz' diyoruz. Bu anlamda Türkiye'de kadın futbolu da ön yargıların kırıldığı en önemli alanlardan biri." dedi.

"GELİŞİM İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM"

Kadın A Milli Takım Teknik Direktörü Necla Gündör Kıragası, imza töreninde şöyle konuştu: "Hem Kadınlar Ligi hem de Kadın Milli Takımlarını kapsayan bu sponsorluk, ülkemizde kadın futbolunun gelişimi açısından son derece önemli."

"HAYALİMİZE ÇOK YAKINIZ"

A Milli Kadın Futbol Takımı'mızın kaptanı Didem Karagenç, "Bir hayalimiz vardı ve artık buna çok yakınız. Bizler sahaya milli formayla çıktığımız zaman tüm kadınları temsil ediyoruz. Desteklerinizin bize güç verdiğini bilmenizi istiyorum" dedi.

MİLLİ TAKIM KAZANDI

Tören sonrası Kadın Milli Futbol takımı ile Turkcell Kadın Futbol Takımı, bir gösteri maçı gerçekleştirdi. Maçta kadın gazeteciler her iki takımda da yer aldı. Maçı, Kadın Milli Takımı 4-1 kazandı.

134 KADIN HAKEM VAR

Türkiye'de 43 bölgesel, 91'de bölgesel yardımcı olmak üzere tam 134 kadın hakemimiz bulunuyor. Bu isimler içinden ise 4 tanesinde FIFA kokartı var. İşte FIFA kokartlı kadın hakemlerimiz;

FIFA KADIN HAKEMİ

Melis Özçiğdem

Neslihan Muratdağı

Cansu Tiryaki

Gamze Durmuş

FIFA KADIN YARDIMCI

Betül Nur Yılmaz

Mürvet Yavuztürk

Sedef Aktan

Deybet Gök

KADIN BÖLGESEL 43 HAKEM

KADIN BÖLGESEL YARDIMCI 91 HAKEM