Süper Lig'e demir ayarı

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan'dan 1 futbolcu Süper Lig'de yerli statüsünde oynayabilecek. Türk Milli Takımı'nda oynamayan ancak vatandaşlığı ya da mavi kartı bulunan 1 futbolcu da yabancı sayılmayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'de yeni sezonda uygulanacak yabancı sayısı ile ilgili kararını duyurdu. Bu yeni kararla birlikte Galatasaray'ın yabancı statüsünde yer alan Yusuf Demir'in yerli olarak oynama şansı ortaya çıktı. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan ülkelerinin vatandaşı olan futbolcular, bu yapılan değişiklikten faydalanacak. İşte değişen o maddeler;

FUTBOLCU UYGUNLUĞU 2. MADDESİ

"Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmayan 14 futbolcuya ilaveten; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan ülkelerinin vatandaşı olan en fazla 1 futbolcu ve Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmamakla birlikte Türk Vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcu ile de transfer ve tescil dönemleri içerisinde sözleşme imzalayabilir ve tescil ettirerek A Takım Listesine yazabilirler."

MÜSABAKA İSİM LİSTESİ A FIKRASI

"Kural olarak sahada müsabakaya devam eden kadroda aynı anda en fazla 5'inin bulundurulması koşulu ile müsabaka isim listesine Futbolcu Uygunluğu başlıklı maddenin 1. fıkrasında belirtilen en fazla 8 futbolcu yazılabilir. Buna ilaveten kulüpler, yukarıda Futbolcu Uygunluğu başlıklı maddenin 2. fıkrasında belirtilen ilave 2 futbolcudan en fazla 1'ini daha Müsabaka İsim listesine yazabilir ve sahada müsabakaya devam eden kadroda bulundurabilir."

KADRO LİSTESİ 35'TEN 30'A DÜŞTÜ

Yapılan diğer değişiklikler şunlar: A takım listesi 35'ten 30'a düştü. Üç kaleciden en az birinin Türkiye A Milli Takımı'nda oynama uygunluğu şartı vardı; en az ikisinin oldu. Transfer ve tescil dönemleri sonrası A takım listesinin iki gün içerisinde Türkiye Futbol Federasyonu'na sunulması gerekiyordu; bu süre 3 güne çıktı.