Süper Lig'de şampiyon Galatasaray! 102 puanla 24. zafer

Trendyol Süper Lig'de 2023/24 sezonunun şampiyonu Galatasaray oldu. Sarı kırmızılı ekip ligin son haftasında Konyaspor'u mağlup etti ve şampiyonluğa ulaştı.

Süper Lig'de şampiyon Galatasaray oldu! Sarı kırmızılılar son hafta karşılaşmasında deplasmanda Konyaspor'u 3-1 mağlup etti ve Fenerbahçe'nin önünde şampiyonluğunu ilan etti.

Bu sonuçla birlikte Galatasaray, sezonu 102 puanla tamamlayarak rekor kırdı. Galatasaray'ı 99 puanla ikinci sırada Fenerbahçe takip etti.

Galatasaray'ın galibiyet golleri, Mauro Icardi (2) ve Berkan Kutlu'dan geldi.

Konyaspor'un golünü ise 78. dakikada Prip kaydettti.

24. ŞAMPİYONLUK!

Galatasaray, bu şampiyonlukla birlikte Süper Lig'de 24. şampiyonluğunu ilan etti.

KONYASPOR LİGDE KALDI!

Öte yandan Konyaspor, Galatasaray'a 3-1 mağlup olsa da Trabzonspor'un Ankaragücü'nü 4-2 mağlup etmesi sebebiyle son haftada ligde kaldı.

PUAN DURUMU

(102) Galatasaray

(99) Fenerbahçe

KONYASPOR 1-3 GALATASARAY (GOL DAKİKALARI)

Galatasaray'ın golcüsü Mauro Icardi, Konya'da bir kez daha sahnede. Arjantinli yıldız, yaptığı kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

Ve Icardi yine golünü attı. Galatasaray'ın yıldızı çok şık bir vuruşla Konya'da skoru 2-0 yaptı.

Galatasaray 3-0 öne geçti. Sarı kırmızılı ekibin üçüncü golü, 53. dakikada Berkan Kutlu'dan geldi.

Konyaspor'un golü 78. dakikada Prip'ten geldi.

Maçı Galatasaray, 3-1'lik skorla kazandı.

"PARA İÇİN BURAYA GELMEDİM"

Galatasaray'ın dünya yıldızı golcüsü Mauro Icardi, "Milyonlarca euro teklifler geldi. Ben buraya para için gelmedim şampiyonluk için geldim. Erden Timur'a da teşekkür ediyorum. Bakalım Kadıköy'de nasıl bir kutlama yaşıyorlar. Biz şimdi şampiyonluğu kutlayacağız" dedi.

OKAN BURUK: "25. ŞAMPİYONLUK İÇİN HAZIRLANALIM"

Konyaspor maçının ardından konuşan Okan Buruk, "Çok mutluyuz, zor bir ortamdı. Konyaspor küme hattındaydı ama hak ederek, çok iyi oynayarak kazandık. Geçen hafta da söyledim. Her zamanki gibi Mayıslar bizim oldu. Şimdi 25. şampiyonluk için hazırlansınlar" dedi. Buruk sözlerini, "Ben tabii ki taraftarımızla birlikte yaşıyorum. Onlara hizmet etmek zorundayız. Çok iyi bir oyuncu gurubu ile birlikteyiz. Hep birlikte büyük bir iş başardık. En çok şeyi taraftarlar hak ediyor" cümleleriyle sürdürdü.

"BU ANI BEKLİYORDUK"

Galatasaray'da şampiyonluğun mimarlarından biri olan Barış Alper YIlmaz ise, "Çok çalıştık, nereden baksanız 11 aydır bu anı bekliyorduk. Hedefimiz buydu. Şampiyonluğumuz hayırlı uğurlu olsun. Taraftarımıza da teşekkür ediyorum. Bu sevinç bambaşka. Şimdi eğlenme zamanı" dedi.

ŞAMPİYONLUK KUTLAMALARI NE ZAMAN?

Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamalarını yapacağı tarih de belli oldu. Sarı-kırmızılılar kutlamaları pazartesi günü saat 19.05'te yapacak.

DURSUN ÖZBEK: "HERKES GERÇEK ŞAMPİYONU GÖRSÜN"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek yaptığı açıklamada, "Çok güzel bir maç oldu. Galatasaray taraftarına, camiasına 24. şampiyonluk hayırlı olsun. İnşallah 25. şampiyonluğa gideceğiz. Bu mutluluğu doya doya yaşayın. Bayraklar çıksın ortaya gerçek şampiyon kim herkes görsün" ifadelerini kullandı.

FERNANDO MUSLERA: G.SARAY KUPA KAZANIR, MAÇ DEĞİL

Galatasarayi'ın tecrübeli kalecisi Fernando Muslera, "Aileme selam gönderiyorum, Uruguay'dalar. Galatasaray taraftarı kutlamalara başladı ülkenin, dünyanın her yerinde. Onlara da selamlar. Burada 17 tane kupa kazandım. Galatasaray kupa kazanır, maç değil. 13 sezonda 17 kupa, 17 tane kupa. Net olsun!" ifadelerini kullandı.

GALATASARAYLI FUTBOLCULARDAN OKAN BURUK'UN BASIN TOPLANTISINA SULU BASKIN!

Süper Lig'de Konyaspor'u yenerek şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, maç sonu basın toplantısı düzenledi. Sarı kırmızılı futbolcular, Okan Buruk'un basın toplantısını bastı ve kutlama gerçekleştirdi.

8 FUTBOLCU İLK KEZ ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ YAŞADI

Süper Lig'de sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da 8 futbolcu, ilk kez şampiyonluk sevinci yaşamış oldu.

Yıllarca İngiltere'de üst düzey futbol oynayan Wilfried Zaha ile Almanya Milli Takımı'na kadar yükselen bir kariyere sahip Kerem Demirbay ile Derrick Köhn, Carlos Vinicius, Eyüp Aydın, altyapıdan çıkan Ali Turap Bülbül, Efe Akman ve Baran Demiroğlu, kariyerlerinde ilk kez şampiyonluk apoletini taktı.