Süper Lig'de Play-off rafa kalktı

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Play-Off sistemi planlarının askıya alındığını ve Türkiye Kupası'na yeni format geleceğini iddia etti.

AKŞAM SPOR

TV 8.5'TA açıklamalarda bulunan spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Play-Off sistemi düşüncesinin rafa kaldırıldığını ve Türkiye Kupası'na yeni bir format geleceğini iddia etti: "Yabancı sınırı 12 olacak. Takımlar sahada istedikleri kadar yabancı oyuncu oynatabilecekler. 30 kişilik takım kadroları 26'ya düşürülecek. Takımlar 26 kişilik kadrolarına ek olarak 21 yaş altı +3 oyuncu daha ekleyebilecekler. Süper Lig için düşünülen Play-Off sistemi ise askıya alındı.

KUPADA YENİ FORMAT

Alt liglerden katılacak takımlar 3 eleme ve bir Play-Off turu oynadıktan sonra kalan 16 takım + Süper Lig'den katılacak 8 takımla birlikte grup maçları oynayacak. 6'lı 4 gruba ayrılacak takımlar rövanşı olmayan 3'er maç yapacak. Grubunda ilk iki sırayı alan takımlar daha sonra tek maç eleme usulüne göre çeyrek fi nal, yarı fi nal ve fi nal maçında mücadele edecekler. Yeni statüde seri başı sistemi grup maçları sonrasında olmayacak ve iç sahada oynayacak takım kura ile belirlenecek.

"LİGİ KAYDIRMAK İSTİYORLAR"

Rıdvan Dilmen: "Süper Kupa'yla ilgili, federasyon 25 Ocak'ta düşünüyor olabilir. Perşembeye geliyor. 1-2 hafta kaydırmak istiyorlar bildiğim kadarıyla, 19 Mayıs değil, 26 Mayıs. Orayı kaydıralım diye düşünüyorlar. Ali Bey ve Okan Hoca'yı dinledim, bence doğru bir tez o, Mart ayında seçimden önce cuma falan oynayabiliriz dediler ya mantıklı geldi bana, iki takım da 'okey' diyebilir diye düşünüyorum. Federasyon karışmasın Allah aşkına bu sefer."